Proiectul deputatului REPER de Bacău, Cristian-Paul Ichim, care vizează responsabilizarea Poliţiei Rutiere în ceea ce priveşte verificarea periodică a stării mijloacelor de semnalizare rutieră, a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor şi merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sunt mult prea multe situaţii pe drumurile ţării în care marcajele şi mijloacele de semnalizare rutieră sunt fie deteriorate, ascunse după copaci, lipsesc complet sau uneori sunt atât de multe la un loc încât şoferii sunt confuzi în deciziile pe care trebuie să le ia în trafic. Conform unor verificări făcute la finalul anului trecut s-a constatat că peste 1.100 de kilometri de drum din România au marcajele rutiere deteriorate, iar peste 5.500 de indicatoare lipsesc cu desăvârşire”, arată REPER. 
 
”Consider că Poliţia Rutieră trebuie să se implice mai mult în zona de prevenţie şi trebuie să se asigure că standardele de siguranţă rutieră sunt respectate de către administratorul drumului public, acesta din urmă fiind obligat să remedieze deficienţele constatate. Creşterea siguranţei rutiere trebuie să fie un deziderat asumat de toţi actorii cu responsabilitate în acest domeniu, altfel nu vom reuşi să ieşim din topurile ruşinoase care pune România pe primul loc la numărul de accidente rutiere grave” a declarat deputatul Cristian-Paul Ichim.
 
”Suntem datori, din postura funcţiilor publice pe care le avem, să acţionăm pentru a face drumurile din ţara noastră mai sigure pentru cetăţeni.
Proiectul a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor şi urmează să fie promulgat de preşedinte”, afirmă REPER. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.