Agenţia libaneză de ştiri ANI a relatat că un atac israelian cu dronă în sudul Libanului a ucis marţi seară două persoane, inclusiv un comandant Hezbollah, potrivit unei surse apropiate grupării islamiste pro-iraniene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hezbollah a declarat miercuri că unul dintre combatanţii săi, Hussein Makki, în vârstă de 55 de ani, "a murit ca un martir pe drumul spre Ierusalim", o expresie folosită de organizaţie pentru a-şi desemna membrii ucişi de focul israelian.

Potrivit presei libaneze, Makki era un comandant al Hezbollah şi a fost ucis într-un atac care, potrivit ANI, a fost efectuat de o dronă israeliană împotriva "unei maşini pe drumul principal din Tyr a Al-Hush" şi a "martirizat două persoane".

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

O sursă apropiată mişcării a declarat pentru AFP că un comandant al Hezbollah a fost ucis în această lovitură, fără a-l numi.

De la începutul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, la 7 octombrie, schimburi de focuri zilnice au opus armata israeliană de la frontiera israeliano-libaneză şi Hezbollahul libanez, care susţine mişcarea islamistă palestiniană.

Anterior, armata israeliană a anunţat că un civil israelian a fost ucis şi cinci soldaţi au fost răniţi în nordul Israelului de o rachetă lansată din Liban.

"În cursul zilei, am atacat zeci de ţinte ale Hezbollah în sudul Libanului", a adăugat aceasta.

Şapte luni de violenţe transfrontaliere s-au soldat cu cel puţin 413 morţi în Liban, majoritatea luptători Hezbollah, dar şi 79 de civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

De partea israeliană, cel puţin 14 soldaţi şi zece civili au fost ucişi în aceste violenţe, care au provocat strămutarea a zeci de mii de civili de ambele părţi ale frontierei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.