Pentru prima dată de la invazia rusă în Ucraina, la Cernăuţi, în vestul ţării, va fi amenajată o groapă comună pentru 16 soldaţi ai Forţelor Armate ale Ucrainei, care au fost ucişi într-un raid aerian, la 11 martie 2022, în Ludvinivka, în regiunea Kiev, relatează Ukrainskaia Pravda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu ajutorul experţilor ucraineni şi străini, au fost identificate 16 nume din cei 19 morţi din atacul din 2022.

Rudele victimelor au decis să amenajeze o groapă comună, deoarece soldaţii au servit împreună în aceeaşi unitate a Forţelor Armate ale Ucrainei - Brigada a 10-a de asalt de munte "Edelweiss". 

Slujba de înmormântare va avea loc joi, la ora locală 11:00, la cimitirul Sadhora.

La groapa comună va fi instalat un copac simbolic cu ouă de Paşte.

Consiliul oraşului Cernăuţi a transmis că oamenii pot aduce un ou de Paşte pictat, cu o panglică ataşată, pentru a-i onora pe cei căzuţi.

Potrivit Halinei Ianko, avocată a familiilor victimelor, la înmormântare vor participa soldaţi din regiunile Cernăuţi, Hmelniţki, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Liov, Dnipro, Kirovohrad, Poltava şi Doneţk.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.