”Persoane neautorizate” au deraiat un tren marfar în apropiere de Volgograd, în sud-vestul Rusiei, scriu marţi agenţiile ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O ”deraiere a unor vagoane a avut loc în Gara Kotluban (...), în regiunea Volgograd, după intervenţia unor persoane neautorizate”, potrivit agenţiilor ruse de presă Tass şi RIA Novosti şi ziarului Izvestia.

RIA Novosti, care citează Căile Ferate ruse, scrie că traficul feroviar a fost restabilit pe una dintre cele două linii.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Un incendiu al unui rezervor de carburant şi unui vagon au fost stinse, declară RIA Novosti Ministerul Situaţiilor de Urgenţă.

Autorităţile ruse nu oferă niciun detaliu despre acest incident şi nici despre ”persoanle neautorizate” care l-au proviocat.

Oraşul Kotluban se află la aproximativ 300 de kilometri de frontiera cu Ucraina, iar regiunea Volgograd este uneori ţinta unor atacuri cu dronă ale armatei ucrainene.

La sfârşitul lui aprilie, Serviciul rus de securitate (FSB) anunţa arestarea în regiunea Volgograd a două persoane suspectate de faptul că făceau parte dintr-o organizaţie ”teroristă” şi de planificarea unui atentat cu bombă în favoarea Ucrainei.

Rusia a acuzat recent Kievul şi susţinătorii săi de atacarea sistemului feroviar rus.

În decembrie 2023, un belarus a fost arestat, suspectat de plasarea, în contul Kievului, a unor explozivi în două trenuri, în Siberia, în apropierea frontierei cu China.

Cu aproximativ o săptămână mai înaintem autorităţile au anunţat ”complicaţii” ale traficului feroviar pe linia principală Baikal-Amur, la aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova.

În ianuarie 2024, anchetatori ruşi au anunţatcă doi adolescenţi au fost acuzaţi de sabotaj în favoarea Ucrainei, după ce au incendiat material feroviar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.