Deţinutul Mohamed Amra, supranumit ”La Mouche” (musca), în vârstă de 30 de ani, care se afla în furgonul Administraţiei Penitenciare franceze atacat marţi în Eure, pe autostrada A154, la peajul de la Incarville, era în continuare fugar, la câteva ore după un atac armat în care au fost ucişi doi agenţi penitenciari cu arme de război, în urma căruia a evadat, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest multirecidivist a fost condamnat la 10 mai de un tribunal din Évreux cu privire la furt prin efracţie, potrivit Jurisdicţiei naţionale franceze de luptă împotriva crimei organizate, care s-a sesizat în anchetă.

El face parte din categoria deţinuţilor deosebit de supravegheaţi (DPS).

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

El era inculpat de filiala din Marsilia a acestei Jurisdicţii cu privire la ”răpire şi sechestrare care au antrenat moartea”.

Mohamed Amra a fost condamnat penal în mai multe rânduri, scrie ziarul citând ”sursele sale”, cu privire la trafic de droguri.

Însă ”Musca” nu este înregistrat ca un deţinut radicalizat.

Ministerul francez de Interne a declanţat Planul Épervier - care prevede o consolidare a unor puncte de control strategice ale autorităţilor în vederea găsirii fugarului.

Câteva sute de jandarmi şi poliţişti verificau minuţios un sector mare din acest departament, cu scopul de apune capăt acestei evadări soldate cu morţi.

Doi agenţi ai Administraţiei Penitenciare au fost ucişi în atacul asupra furgonului la peajul de la Incarville, situat între Rouen şi Evreux, potrivit unor surse concordante.

Un bilanţ anterior anunţa trei morţi şi doi răniţi.

Înregistrări video surprind violenţa scenei, în care bărbaţi îmbrăcaţi în negru, puternic înarmaţi, înconjoară vehiculul.

Deţinutul care se afla în furgon a evadat.

”Un convoi penitenciar a fost atacat în Eure. Doi dintre agenţii noştri au fost ucişi, trei au fost răniţi grav. Mă gândesc la victime, la familia lor şi la colegii lor”, a scris pe X ministrul Justiţiei Éric Dupond-Moretti. 

El a anunţat că se ducea la Celula de Criză de la Ministerul Justiţiei.

O sursă din Jandarmerie a confirmat un bilanţ de doi morţi şi trei răniţi grav, dintre care doi în stare foarte gravă.

”Doi agenţi au fost victime ale unor tiruri de puşcă cu pompă în atacul cu maşină-berbec, către ora (locală) 11.00 (12.00, ora României)”, potrivit unei surse din cadrul poliţiei locale.

Atacatorii au atacat ca un corp de comando şi au folosit două maşini, dintre care una fost găsită incendiată.

Ministrul francez de interne Gérald Darmanin a anunţat declanşarea planului Épervier şi mobilizarea a sute de poliţişti şi jandarmi în vederea prinderii criminalilor.

Grupul de Intervenţie al Jandarmeriei Naţionale franceze (GIGN) a fost trimis atât la faţa locului, cât şi în căutarea deţinutului, născut în 1994.

Traficul rutier era întrerupt pe autostrada A154, înţesată de poliţişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.