Ciocniri au izbucnit miercuri la manifestaţii în favoarea Palestinei în campusul Universităţii California din Los Angeles (UCLA), între susţinători ai cauzei palestiniene şi contramanifestanţi proisraelieni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciocnirile au fost transmise în direct de televiziunea locală ABC7.

Ele au izbucnit miercuri în zori între manifestanţi propalestinieni şi un grup de contramanifestanţi israelieni, porivit CNN.

Postul ABC7 anunţă că a observat persoane care se băteau cu bastoane şi care trăgeau cu focuri de artificii.

Poliţia din Los Angeles (LAPD) ”a răspuns imediat la apelul (conducerii UCLA) de ajutor în campus”, anunţă pe X un purtător de cuvânt al oraşului, Zach Seidl.

Tensiuni extrem de puternice se înregistrează în numeroase campusuri în întreaga Americă, pe fondul contestării Războiului Israelului în Fâşia Gaza.

 

În numeroase universităţi din Statele Unite au loc manifestaţii, de două săptămâni, în unele doar câteva zeci de manifestanţi care ocupă capusul pentru a se opune Războiului Israelului în Fâşia Gaza.

Studenţi propalestinieni au ridicat o tabără în centrul campusului UCLA, pe o peluză, înconjurată de baricade.

Cancelarul UCLA, Gene D. Block, a avertizat, înaintea acestor ciocniri, împotriva prezenţei între manifestanţii propalestinieni a unor persoane din afara universităţii.

Duminică, manifestanţi propalestinieni şi proisraelieni, susţinuţi de numeroşi manifestanţi din afara campusului, s-au agresat, au creat busculade şi s-au insultat.

”Mulţi manifestanţi şi contramanifestanţi îşi parctică activismul în mod paşnic. Însă alţii folosesc metode de-a dreptul şocante şi ruşinoase”, a scris marţi, într-un mesaj postat pe site-ul UCLA Gene D. Block.

”Am fost martori ai unor acte de violenţă. Aceste incidente au provocat, mai ales în rândul studenţilor noştri evrei, o profundă anxietate şi frică”, a adaugat el.

Marţi, Poliţia din New York (NYPD) a intervenit militar la Universitatea Columbia - epicentrul mişcării propalestiniene - de unde a evacuat manifestanţi care se baricadau într-o clădire din noaptea de luni spre marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.