Rusia a efectuat marţi o serie de lovituri aeriene asupra unor zone rezidenţiale din oraşul Harkov, din nord-estul Ucrainei, al doilea ca mărime al ţării, cel puţin 20 de persoane fiind rănite, potrivit autorităţilor locale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oleh Sîniehubov, guvernatorul regional, a precizat că Rusia a lovit zone rezidenţiale din oraşul Harkov de şapte ori pe parcursul zilei.

Unul dintre locurile lovite a fost un bloc de 20 de etaje din centrul oraşului, au declarat serviciile de urgenţă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Procurorii regionali au declarat că Rusia a folosit noile sale bombe ghidate UMPB D-30 în acest atac.

Într-un alt loc, cel puţin 15 garaje din apropierea unui bloc de locuinţe au luat foc după ce au fost lovite de bombele ghidate, au adăugat procurorii.

Foto: Ukrainskaia Pravda
Foto: Ukrainskaia Pravda

"Douăzeci de persoane au fost rănite şi au avut o reacţie de stres acut", au precizat procurorii. Trei copii se numără printre ele.

Foto: Ukrainskaia Pravda
Foto: Ukrainskaia Pravda

"Aici, unde acum este o grămadă de moloz, a fost casa cuiva până când Rusia a distrus-o", a declarat ministrul ucrainean de interne Ihor Klîmenko, postând pe Telegram o imagine cu unul dintre locurile vizate de bombardamente.

Foto: Ukrainskaia Pravda
Foto: Ukrainskaia Pravda

Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, şi regiunea înconjurătoare sunt de mult timp ţinta atacurilor ruseşti, dar loviturile au devenit mai intense în ultimele luni, lovind infrastructura civilă şi energetică. De la sfâşitul săptămânii trecute, regiunea Harkov este vizată de o nouă ofensivă rusă, care deschide o nouă linie de front.

Moscova neagă că a vizat în mod deliberat civili, dar mii de persoane au fost ucise şi rănite în timpul invaziei sale la scară largă de 27 de luni din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.