Un bărbat din Turda, judeţul Cluj, a fost amendat cu 8.000 de lei pe motiv că şi-a chinuit câinele, pe care îl ţinea în lanţ, fără mâncare şi apă. Animalul a fost ridicat şi predat unei asociaţii, pentru a primi îngrijirile necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Cluj după ce situaţia animalului, neglijat, chinuit de foame şi sete şi ”aflat într-o stare critică”, după cum spun anchetatorii, a fost relatată online.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au mers la adresa indicată.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”La faţa locului, poliţiştii au identificat proprietarul şi au constatat că animalul era subnutrit. De asemenea, câinele nu era microcipat şi nici sterilizat. Astfel, proprietarul a fost sancţionat cu o amendă de 8.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia animalelor”, informează, miercuri, Poliţia Judeţeană Cluj.

Câinele a fost preluat şi predat unei asociaţii de profil.

Cazul a fost semnalat pe Facebook de către un internaut care a pozat animalul aflat într-o stare deplorabilă şi a anunţat că îi mai aruncă mâncare animalului, pentru a-l hrăni, precizând că nu poate intra în curte să îi dea şi apă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.