Cântăreţul The Weeknd a donat 2 milioane de dolari pentru a furniza alimente în Fâşia Gaza. Donaţia, prin intermediul fondului său umanitar XO, va permite trimiterea a 18 milioane de pâini către familiile din Gaza, informează BFM TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donaţia a fost făcută în colaborare cu Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite (PAM), cea mai importantă organizaţie umanitară din lume. Aceasta va furniza 1.500 de tone de grâu pentru a hrăni peste 157.000 de palestinieni.

The Weeknd donase deja 2,5 milioane de dolari în decembrie. Suma respectivă a finanţat 820 de tone de alimente, sau patru milioane de mese, pentru a hrăni 173.000 de palestinieni timp de două săptămâni.

În ultimele săptămâni, cântăreţul a făcut apel la fanii săi să ajute populaţia din Gaza. De asemenea, el a făcut o donaţie unei organizaţii de caritate din Los Angeles pentru a sprijini elevii fără adăpost.

The Weeknd, al cărui nume real este Abel Tesfaye, este ambasador al bunăvoinţei pentru PAM din 2021. De atunci, fundaţia sa a strâns 2,5 milioane de dolari pentru Etiopia, în special.

În contextul în care războiul dintre Israel şi Hamas continuă să facă ravagii, Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat marţi că 34.535 de persoane au murit în Fâşia Gaza de la începutul conflictului, la 7 octombrie 2023. În Gaza, unde ajutorul umanitar ajunge abia pe zi ce trece, populaţia este ameninţată de foamete. Un copil din şase cu vârsta sub doi ani suferă de malnutriţie, potrivit organizaţiei Action Against Hunger.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.