Încrederea americanilor în economia SUA a coborât în luna mai la minimul ultimelor şase luni, deoarece oamenii sunt îngrijoraţi de costul mai ridicat al vieţii şi de şomaj, dar economiştii au avertizat să nu se tragă concluzii din această evoluţie cu privire la implicaţiile asupra perspectivelor economice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scăderea mai mare decât erau aşteptările a încrederii consumatorilor, raportată vineri de Universitatea din Michigan, a avut loc la toate categoriile de vârstă, venituri şi educaţie, precum şi afilierea la partide politice.

”Încrederea consumatorilor este volatilă de la lună la lună şi nu a fost un factor important al cheltuielilor consumatorilor în ultimii ani. Rezilienţa cheltuielilor de consum depinde de situaţia solidă a finanţelor gospodăriilor şi de piaţa forţei de muncă robustă. Numai dacă aceasta din urmă va începe să se clatine ne-am aştepta la apariţia unor semne mai semnificative de slăbiciune economică”, a declarat Michael Pearce, economist şef adjunct al Oxford Economics.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Indicele preliminar al Universităţii din Michigan privind indicele general al încrederii consumatorilor a fost de 67,4 în această lună, cel mai scăzut nivel din noiembrie anul trecut, comparativ cu un indice final de 77,2 în aprilie.

Economiştii chestionaţi de Reuters au prognozat un nivel preliminar de 76,0.

Creşterea economică a încetinit în primul trimestru, iar angajatorii au angajat în aprilie cel mai mic număr de lucrători în şase luni, arată datele recente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.