Ministrul Finanţelor a anunţat, marţi, că încasările la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate, în luna aprilie, au fost de 45 miliarde lei în aprilie. El a mai spus că este o sumă record, fiind este efectul aplicării legii 296 privind consolidarea fiscal-bugetară a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru primul trimestru, veniturile planificate în valoare de 99 miliarde lei au fost în întregime realizate de către ANAF şi acum aşteptăm închiderea lunii aprilie. Până la această dată vă pot confirma că am trecut, în luna aprilie, de suma de 45 miliarde lei, încasări la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate”, a declarat Marcel Boloş, la finalul şedinţei de marţi a Executivului.

Acesta mai spus că „este o sumă record care urmează să fie definitivată în zilele următoare.

„Este efectul aplicării legii 296 privind consolidarea fiscal-bugetară a României, iar în acest context, procesul de consolidare fiscală pe care l-am iniţiat şi care este în implementare, în momentul de faţă, are în vedere ca fundament atât măsurile de digitalizare, cât şi măsurile care au fost aprobate prin legea 296, în septembrie 2023”, a completat Boloş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.