Raluca Turcan a oferit, luni seară, la gala Premiilor Gopo, trofeul pentru Cel mai bun lungmetraj, atribuit filmului "Libertate". În discurs, ea a vorbit despre sprijinirea cineaştilor prin Legea cinematografiei şi schema de cash rebate, dar şi despre puterea profesioniştilor din domeniu care sărbătoresc filmele de public şi cele de autor cu aceeaşi pasiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Culturii a spus că îşi doreşte ca "Legea cinematografiei să sprijine debutanţii, aşa cum a făcut-o şi până acum, şi în acelaşi timp schema de cash rebate să sprijine producţiile şi companiile româneşti să performeze şi să intre în parteneriate internaţionale. Nici nu vă imaginaţi cât de dificile sunt toate hăţişurile administrative, dar până la urmă vom vedea rezultatele şi atunci cred că vom fi cu toţii mai optimişti". 

Raluca Turcan a felicitat organizatorii "pentru că aţi adus împreună, pentru a sărbători, şi filmele care atrag publicul, dar şi filmele de semnătură, de autor, remarcate de critici. Asta înseamnă că împreună sunteţi o voce a cinematografiei din România". "Viitorul sună bine", a fost concluzia ei, referindu-se la filmele nominalizate. 

"Felicitări, sunteţi o generaţie care promite şi lucrul acesta se vede. Se vede în aprecierea publicului, se vede în remarcile criticilor, se simte în premiile şi nominalizările internaţionale", a apreciat ministrul Culturii.

"Libertate", regizat de Tudor Giurgiu şi produs de Libra Films, a fost marele câştigător al serii, obţinând trofeul pentru Cel mai bun film în urma procesului de votare la care au participat peste 800 de profesionişti din lumea filmului autohton. "Libertate" a obţinut în total 10 trofee.

Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, oferit de Aqua Carpatica, a ajuns la Ilinca Manolache pentru rolul său din lungmetrajul "Nu aştepta prea mult de la sfîrşitul lumii".

Premiul pentru Cea mai bună regie, oferit de Banca Transilvania, i-a revenit lui Tudor Giurgiu pentru filmul "Libertate".

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, oferit de Promenada Mall Bucureşti, i-a revenit lui Alex Calangiu, protagonistul filmului "Libertate" (r. Tudor Giurgiu).

Maria Popistaşu a fost distinsă cu Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din "Taximetrişti" (r. Bogdan Theodor Olteanu), iar Iulian Postelnicu a fost desemnat Cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din "Libertate". 

Gala Premiilor Gopo a fost marcată de momente pline de emoţie prin prezenţa artistei Lucia, care a susţinut un recital care a marcat segmentul In memoriam al serii şi al artistei Eva Kiss, care a interpretat melodia "Libertate". Pe scenă au urcat şi formaţiile Delta Pe Obraz şi 10 Prăjini.

Înregistrarea Galei Premiilor Gopo 2024 va fi difuzată la 1 mai, de la ora 22.30, pe PRO Cinema.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.