În Timişoara, Braşov, Bacău şi alte locuri din ţară, primarii USR au venit în sprijinul antreprenorilor, oferindu-le spaţii moderne şi şanse de creştere şi finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Lucian Stanciu Viziteu din Bacău a început încă de la preluarea mandatului o campanie de promovare a afacerilor locale intitulată "Made in Bacău". În Timişoara, Dominic Fritz a fost preocupat să facă aceleaşi reguli pentru toţi antreprenorii şi să sancţioneze şmecherii care au ocupat ani de zile ilegal spaţiul public şi se credeau mai presus de lege cu terasele sau barurile lor. Primarul USR Radu Mihaiu s-a oferit să ajute oamenii care aveau magazine în spaţiile de la metrou din Sectorul 2 să îşi relocheze afacerile şi să nu fie grav afectaţi de demolarea magazinelor.

Sunt doar câteva exemple de acţiuni pe care un primar le poate face pentru a ajuta antreprenorii şi pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale.

Primarul care a început programul "Made in Bacău"

În ultimii ani, Bacăul a devenit un loc în care antreprenorii locali îşi pot aduce visurile la viaţă şi pot contribui activ la creşterea economică şi bunăstarea comunităţii. Florin Lazăr este un tânăr băcăuan, care după mai mulţi ani în străinătate, s-a întors în oraş şi a deschis trei restaurante. Primarul Lucian Stanciu Viziteu a fost în restaurant şi l-a ajutat pe tânăr să îşi promoveze afacerea. Este una dintre vizitele făcute de primar în cadrul programului "Made in Bacău", dedicat promovării şi sprijinirii afacerilor locale. În fiecare weekend, Lucian Viziteu a vizitat câte o afacere locală şi a făcut postări publice de promovare.

Apoi, primarul Lucian Viziteu a transformat un cinematograf abandonat într-o clădire modernă: Hub Orizont. Clădirea a devenit, în ultimii doi ani, un hub de incubare a afacerilor. Spaţii de birouri, săli de conferinţă, o sală de cinema şi curând şi un spaţiu de socializare – toate şi-au făcut loc în clădirea modernizată de la zero. Astfel oraşul oferă o şansă antreprenorilor băcăuani de a învăţa cum să îşi creeze şi să îşi dezvolte propriile business-uri.

Primarul care construieşte noul centru vechi al Bucureştiului

La fel ca în Bacău, primarul USR al Sectorului 2 a început o campanie de promovare a restaurantelor din zonă. Radu Mihaiu vizitează în fiecare lună un restaurant şi îl promovează pe internet. De altfel, primăria Sectorului 2 a organizat pentru prima dată un festival culinar în Piaţa Obor care a atras sute de gurmanzi din oraş.

Mai mult, primarul USR a anunţat două proiecte inovatoare care să ajute afacerile locale să prospere - noul Centru Vechi şi reînnoirea Pieţei Obor. Antreprenorii vor găsi în aceste zone nu doar spaţii comerciale, ci şi un cadru logistic favorabil, care să le faciliteze dezvoltarea şi creşterea afacerilor - parcări proiectate în funcţie de necesităţi, acces facil în zonă. În plus, digitalizarea serviciilor primăriei de sector face ca multe dintre documentele necesare, avize, aprobări să fie extrem de uşor de obţinut.

Noul centru vechi înseamnă reamenajarea totală a 20 de străzi din zona Plantelor-Mântuleasa-Sf. Ştefan. Nu este doar un simplu proiect de regenerare urbană, ci o viziune amplă pentru transformarea zonei într-un spaţiu emblematic, unde se vor dezvolta restaurante, cafenele, afaceri locale, muzee, galerii de artă dar şi festivaluri stradale.

Primarul Radu Mihaiu este un partener real al mediului de afaceri din Sectorul 2. A înţeles din start nevoile antreprenorilor şi a pus accent pe crearea unui cadru favorabil dezvoltării mediului de business în sectorul său. De exemplu, cel mai mare lanţ de cafenele de specialitate din capitală, Bolier, a pornit de la un spaţiu de doar 16 metri pătraţi, situat la un capăt de stradă în Piaţa Muncii, şi a evoluat într-un loc unde comunitatea se adună.

„Este pentru prima dată când autorităţile locale au venit cu adevărat în sprijinul antreprenorului şi al comunităţii create, au susţinut un business mic să crească, au avut grijă ca oamenii ce ocupau o stradă, bucurându-se de familii şi prieteni, să nu fie în pericol, să îşi lase copiii să joace şotronul şi să calce iarba, au transformat un capăt de stradă în zonă pietonală de promenadă, lucru care a transformat strada într-un mini cartier... la Piaţa Muncii,” povesteşte Răzvan, unul dintre proprietarii reţelei de cafenele Boiler.

Primarul care pregăteşte tinerii pentru piaţa muncii

La Timişoara, Dominic Fritz transformă zona Pieţei Traian într-un al doilea centru vibrant şi dinamic. Cu patru pieţe şi 12 străzi incluse în proiectul de renovare, zona Traian a devenit un hub urban plin de oportunităţi pentru antreprenori şi investitori. Oportunităţile sunt nelimitate, iar potenţialul de creştere este imens în acest nou centru.

Mai mult, primarul USR a impus aceleaşi reguli pentru toţi proprietarii de restaurante sau baruri, fără ca unii să fie mai presus de lege şi să ocupe ilegal spaţiul public.

În plus, Primăria Timişoara a iniţiat un proiect ambiţios – campusul dual, care va forma specialişti în domenii precum mecatronică şi inginerie, beneficiind de finanţare europeană prin PNRR de aproape 21 de milioane de euro. Acest campus, realizat în colaborare cu trei universităţi majore şi numeroase companii private, este o piatră de temelie în strategia de dezvoltare a oraşului, pregătind tinerii pentru piaţa muncii şi întărind legătura dintre educaţie şi necesităţile industriei locale. Aceste eforturi reflectă o viziune clară pentru viitor, una care îmbină inovaţia, sustenabilitatea şi cooperarea strategică pentru a asigura un climat economic dinamic şi competitiv.

Antreprenorii au nevoie de susţinere ca să crească. Cresc ei, cresc şi comunităţile în care şi-au deschis afacerile, se îmbunătăţeşte calitatea vieţii localnicilor. Pentru asta este, însă, nevoie de primari are să susţină mediul antreprenorial, şi să gândească proiecte de infrastructură care să unească oameni şi comunităţi. Eforturile făcute de primarii USR au transformat oraşele în destinaţii atractive pentru dezvoltarea afacerilor, atrăgând atenţia investitorilor şi inovatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.