O delegaţie formată din lideri ai mai multor sindicate reprezentative membre ale Blocului Naţional Sindical a fost primită la discuţii cu oficiali din Ministerul Finanţelor, în cadrul discuţiilor, sindicaliştii transmiţând reprezentanţilor Ministerului „îngrijorările cu care se confruntă confederaţia în ceea ce priveşte creşterea datoriei publice şi în ceea ce priveşte posibilele semnale din spaţiul public legate de stabilirea unor viitoare cote pentru impozitele pe venit/ impozitare progresivă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În urma protestului organizat luni, la care au participat sute de sindicalişti din mai multe judeţe, o delegaţie a Blocului Naţional Sindical a fost primită la consultări de către o echipă din Ministerului Finanţelor, condusă de secretarul de stat Daniela Pescaru. 
„În cadrul întâlnirii, delegaţia BNS a solicitat echipei MF măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale, în care să fie implicate şi consultate inclusiv sindicatele şi patronatele. De asemenea, delegaţia BNS a transmis echipei MF îngrijorările cu care se confruntă confederaţia în ceea ce priveşte creşterea datoriei publice şi în ceea ce priveşte posibilele semnale din spaţiul public legate de stabilirea unor viitoare cote pentru impozitele pe venit/ impozitare progresivă”, informează BNS. 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
 
Blocul Naţional Sindical informat echipa Ministerului Finanţelor că a solicitat Guvernului „un raport de informare privind nivelul redevenţelor percepute de Executi”v.
 
Din delegaţia BNS au făcut parte preşedintele confederaţiei, Dumitru Costin şi liderii Federaţiei IndustriAll, Federaţiei Sindicatelor Ford, Federaţiei Naţională  Feroviară Mişcare Comercial Vagoane.
Blocul Naţional Sindical a organizat luni un protest în faţa sediului Guvernului, urmat de un marş către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Finanţelor, pentru a cere reducerea fiscalităţii pe muncă..
”În ultimii ani, clasa politică din România a pus capitalul mai presus de toate, iar asta a dus la migrarea peste hotare a 5 milioane de cetăţeni din România, aflaţi în vârstă de muncă. România are astăzi cea mai ostilă piaţă de muncă în ceea ce priveşte dialogul social! Lucrătorii români au ajuns cobaii experimentelor fiscale făcute de toate guvernele de după 1989”, afirmă sindicaliştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.