Candidata PSD la Primăria Capitalei Gabriela Firea a declarat că proiectul de construire a unui aeroport în sudul Capitalei este aşteptat de 20 şi a adăugat că este convinsă că, într-un timp foarte scurt, chiar unul record, el va fi inaugurat. Ea a mai spus că „pentru bucureşteni şi nu numai, această investiţie este vitală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acest proiect şi anume un aeroport în sudul Capitalei este unul aşteptat de 20 de ani. S-a vorbit mult despre necesitatea ca Bucureştiul să mai aibă încă un aeroport international pe lângă cel din nordul Capitalei, Otopeni, Henri Coandă. S-a vorbit mult şi s-a făcut, din păcate, puţin. Mă bucur să fi putut ajuta cât de puţin, şi sper să o fac mai mult în perioada următoare, ca acest proiect să prindă aripi, să prindă contur şi să să fie şi realizat. Odată intrat pe mâna colegului meu, Daniel Băluţă, şi a echipei sale şi odată având garanţia susţinerii Ministerului Transporturilor şi, de asemenea, susţinerea premierului Ciolacu pe care o avem. Am discutat chiar astăzi despre acest obiectiv. Sunt absolut convinsă că, într-un timp foarte scurt, aş spune chiar record, ne vom întâlni în aceeaşi formulă la inaugurare”, a afirmat Gabriela Firea despre proiectul de construire a unui aeroport nou în sudul Capitalei, foarte aproape de graniţa cu Bulgaria.

Ea a vorbit despre investiţiile franceze în România şi în proiectele care sprijină dezvoltarea oraşului.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

„Nu în ultimul rând, permiteţi-mi să văd de bun augur şi să apreciez parteneriatul realizat cu compania franceză, pentru că dacă vă aduceţi aminte şi în mandatul meu de primar general am avut o colaborare foarte bună cu mediul de afaceri francez, cu ambasada, cu consulatul. Dacă ar fi să numesc doar un proiect mare realizat cu investitori francezi, proiectul cel mai mare din sud-estul Europei, proiect de mediu, staţia de epurare Glina 2 şi, de asemenea alte proiecte Apa Nova, apă, canalizare, incineratorul de nămol de la Glina şi alte proiecte realizate cu mari investitori, parteneri strategici din Franţa. Le mulţumim”, a completat Firea.

Aceasta a mai spus că „pentru bucureşteni şi nu numai, această investiţie este vitală”.

„M-aş bucura ca împreună să determinăm ca din ce în ce mai mulţi turişti din Europa şi din întreaga lume să vină în Bucureşti pentru a admira clădirile monumentale, parcurile deosebite, bineînţeles acestea să fie îngriite, de asemenea, Centrul Vechi al Capitalei, şi să se bucure de românii care sunt extrem de primitori şi care îi primesc întotdeauna cu mare plăcere pe toţi turiştii şi pe cei care vin din alte oraşe mari din România”, a mai precizat candidata PSD la Primăria Capitalei.

Preşedinta PSD Bucureşti a reamintit despre problema traficului în Capitală şi a punctat că fluidizarea traficului este „peovocarea noastră a tuturor”, fiindcă „un trafic congesionat înseamnă foarte multă poluare pentru copiii noştri, pentru tinerii noştri şi pentru noi toţi”. Ea a subliniat că ar fi bine ca Bucureştiul şi Ilfov să fie unite prin magistrale de metrou

„Transportul rămâne problema noastră numărul unu, fluidizarea traficului este provocarea noastră a tututor pentru că un trafic congestionat înseamnă foarte multă poluare pentru copiii noştri, pentru tinerii noştri şi pentru noi toţi. De aceea în anii precedenţi am realizat împreună, atât ca primar general, cât şi cu colegii mei şi prietenii mei, primarii de sectoare, şi cu sprijinul Guvernului multe proiecte pentru fluidizarea traficului, dar nu este suficient. Întotdeauan trebuie făcut mai mult şi mai bine. De aceea, în următoarea perioadă ne-am propus ca împreună să prelungim metroul, tot ceea ce înseamnă reţeaua de metrou a municipiului Bucureşti şi aici vreau să îl felicit pe colegul meu, domnul Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, care deja are un avans prin M4 şi în continuare magistralele 2 şi 7 trebuie să cunoască o dezvoltare. Pentru că trebuie să unim Bucureştiul de Ilfov şi invers şi prin magistralele de metrou şi aşa vom combate eficient congesionarea traficulului” a concluzionat Gabriela Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.