Social-democraţii condamnă declaraţiile retrograde şi discriminatorii din campania electorală pentru Primăria Capitalei şi consideră că orice funcţie de răspundere publică sau de conducere poate fi ocupată de o femeie, la fel de bine ca un bărbat. PSD susţine că societatea românească a făcut mulţi paşi înainte în ceea ce priveşte egalitatea de gen. „De aceea, mesajele din spaţiul public, în campanie electorală, referitoare la faptul că Primăria Generală a Capitalei trebuie condusă de un bărbat sunt misogine, discriminatorii la adresa femeilor, anacronice şi lipsite de respect faţă de toate femeile din România!”, mai arată comunicatul de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toţi participanţii la campania electorală din Bucureşti au responsabilitatea de a contribui la promovarea decenţei şi toleranţei în dezbaterea publică, de a evita, nu doar exprimările nepotrivite la adresa femeilor, ci exprimarea vulgară, în discursul public, în raport cu tinerii şi cu cei în etate”, mai arată sursa citată.

PSD consideră periculoase şi jignitoare afirmaţiile unuia dintre candidaţii din cursa electorală pentru Primăria Capitalei care susţine că Primăria Generală „trebuie neapărat să intre pe mâna unui bărbat”. Considerăm că nu un model de acţiune discreţionar, în care primăria „intră pe mâna” primarului - este optica potrivită pentru a consolida şi moderniza instituţii, indiferent de cine le conduce pe moment.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Primăria Capitalei se conduce după legi şi regulamente de funcţionare, iar amprenta personală a primarului se face într-adevăr resimţită asupra modului în care sunt construite echipele, a ritmului rapid în care bucureştenii aşteaptă să avanseze proiectele necesare şi a corectitudinii cu care aceste proiecte se desfăşoară.

Realitatea dovedeşte că Primăria Capitalei - chiar a oricărei capitale, indiferent de ţară -  poate fi condusă şi de o femeie; iar contactul direct cu oamenii poate fi la fel de bine păstrată şi de o femeie prin implicare şi prin dorinţa de a fi aproape de ei.

„Un bun argument în acest sens este că, în 2018, primarul PSD, Gabriela Firea a fost nominalizată la titlul „World Mayor 2018” intrând în cursă cu alte 62 de femei primar care conduc metropole precum Tokio, Sydney şi Paris, într-o competiţie organizată anual de Fundaţia Primarilor de Oraşe (The City Mayors Foundation). În acelaşi sens, amintim că, în mandatul 2016-2020, primarul Capitalei a desfăşurat un program de discuţii cu omologii de capitale din alte state, în cadrul cărora au avut loc mai multe întâlniri cu femei primar. Între acestea menţionăm: întâlnirea cu doamna Koike Yuriko,  guvernatorul din Tokio şi zona metropolitană sau discuţiile cu doamna Manuela Carmena, primar al Madridului, care s-au desfăşurat şi în Spania şi de asemenea, când primarul Madridului a vizat Bucureştiul, în cadrul dialogului vizând bunele practici în administraţia celor două oraşe”, mai spune sursa menţionată.

PSD este conştient că sunt încă multe de făcut în ceea ce priveşte reprezentarea politică a femeilor în Parlament, în administraţia centrală sau administraţia locală din România şi că ţara noastră are de recuperat încă o diferenţă importantă faţă de situaţia reprezentării femeilor în ţările UE.

Social-democraţii amintesc că preşedintele PSD Marcel Ciolacu, împreună cu senatoarea Gabriela Firea, au susţinut proiectul prin care femeile vor ocupa 30% dintre locurile de pe listele de candidaţi ale partidelor politice, la alegerile locale şi 30% dintre posturile de membru în consiliile de administraţie ale întreprinderilor de stat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.