Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că la momentul acesta, din PNRR avem contracte încheiate de 36 de miliarde de euro, deşi PNRR-ul nostru este de doar 28,5 miliarde, ceea ce ne spune că există cerere pentru investiţii. Ministurl a subliniat că în PNRR, în România ”au fost prinse proiecte, spre deosebire de alte ţări, care nu erau mature şi nu erau nici măcar la nivel de studiu de fezabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La momentul acesta, din PNRR avem contracte încheiate de 36 de miliarde de euro, deşi PNRR-ul nostru este de doar 28,5 miliarde, ceea ce ne spune că există cerere pentru investiţii. Nu suntem în lipsă de proiecte. Mai avem şi partea de cofinanţare pe proiecte”, a declarat ministrul Adrian Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News. 

El a anunţat că urmează o analiză privind stadiul investiţiilor din PNRR.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Joia aceasta vom avea o nouă analiză privind progresul pe fiecare investiţie în parte, pentru că nu ne dorim să pierdem nicio investiţie din PNRR”, a precizat Câciu. 

Ministurl a subliniat că în PNRR, în România ”au fost prinse proiecte, spre deosebire de alte ţări, care nu erau mature, deşi una din solicitările regulamentului era să prindem proiecte care sunt deja în execuţie”. 

”Noi românii am avut multe idei, am prins multe lucruri care era clar că nu se vor putea realiza pentru că nu erau nici măcar la nivel de studiu de fezabilitate, ăpractic aveam un concept pe o hârtie”, a spus Adrian Câciu, arătând că s-au lovit de aceste probleme şi pe investiţiile pe feroviar sau pe spitale. iar unele le-au dus pe alte programe. 

Ministrul Investiţiilor a mai spus că avem de recuperat dar este şi rău şi bine, pentru că ”atât de puţin s-a făcut în perioadele anterioare încât ai multă oportunitate în faţă de a construi”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.