Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat sâmbătă că ucrainenii cu permis de şedere care lucrează în Germania pot rămâne acolo, în timp ce Kievul încearcă să recruteze cetăţeni care locuiesc în străinătate pentru a lupta în război, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul ucrainean a înăsprit regulile luna trecută, interzicând temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, pentru a face faţă unui deficit de trupe care să reziste atacurilor ruseşti pe teren.

"Situaţia juridică este de aşa natură încât dreptul de a rămâne aici nu este pus sub semnul întrebării", a declarat Olaf Scholz în cadrul unui eveniment difuzat pe internet de grupul de presă RND.

"A avea un loc de muncă duce la siguranţa reşedinţei", a spus el, adăugând că Germania doreşte să-i încurajeze pe ucrainenii aflaţi în ţară să muncească.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.