Preşedintele parlamentului Rusiei a criticat sâmbătă Uniunea Europeană pentru că a interzis distribuirea a patru instituţii de presă ruse şi a spus că aceasta arată cum Occidentul refuză să accepte orice punct de vedere alternativ şi distruge libertatea de exprimare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Europeană a declarat vineri că suspendă distribuirea Voice of Europe, a agenţiei de presă RIA Novosti şi a ziarelor Izvestia şi Rossiyskaya Gazeta, pe motiv că ”au fost esenţiale şi esenţiale în promovarea şi sprijinirea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Rusia a spus că această mişcare va avea ca rezultat un răspuns dur împotriva presei occidentale de la Moscova, dar încă nu a anunţat ce organizaţii media va afecta.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Conducerea UE poate vorbi doar despre libertatea de exprimare, dar, de fapt, nu o tolerează”, a declarat Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, care este un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin şi membru al Consiliului de Securitate al Rusiei.

”Ei blochează orice punct de vedere alternativ, distrug libertatea de exprimare, încalcă dreptul la liberă difuzare şi primire a informaţiilor”.

Liderii occidentali descriu Rusia ca pe o autocraţie care este cea mai mare ameninţare a statului naţional la adresa ordinii globale, acuză Moscova că încearcă să submineze democraţiile occidentale şi spun că invadarea Ucrainei de către Putin arată că Moscova ar putea invada un membru NATO. Rusia spune că Occidentul este implicat într-un război hibrid împotriva Rusiei, care include un război de propagandă sofisticat menit să distrugă reputaţia Rusiei.

Potrivit Moscovei, organizaţiile media occidentale sunt profund implicate în bătălia de partea Occidentului şi publică în mod repetat informaţii false sau înşelătoare despre Rusia, o afirmaţie negată de principalele instituţii de presă.

De la începutul războiului, unii jurnalişti ruşi au părăsit ţara, iar organizaţiile mass-media independente cheie s-au închis.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avertizat săptămâna trecută că dacă UE va continua cu interdicţia ”vom răspunde cu o viteză fulgerătoare şi extrem de dureros pentru occidentali”.

Uniunea Jurnaliştilor din Rusia (RUJ) a calificat interzicerea UE ”ilegală” şi a spus că chestiunea ar fi trebuit să fie decisă de o instanţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.