Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că transmite „un mesaj clar” că ţara este împotriva unui „atac de amploare” împotriva Rafah, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Spunem foarte clar că nu ar trebui să existe un atac de amploare împotriva Rafah, deoarece credem că acolo trăiesc prea mulţi oameni”, a declarat Scholz luni. „Nu avem nicio idee cum s-ar putea întâmpla acest lucru fără prea multe victime civile, care nu ar putea fi acceptate, aşa că acesta este, de asemenea, un mesaj clar.” Atacurile israeliene din Gaza au ucis peste 35.000 de palestinieni şi au rănit alte 78.600 de persoane începând cu 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. CNN nu este în măsură să verifice în mod independent cifrele emise de minister. Israelul a declarat că va continua planurile pentru o ofensivă terestră la scară largă în oraşul Rafah din sud, în ciuda avertismentelor internaţionale şi a presiunii exercitate de agenţiile umanitare care agravează o catastrofă umanitară în interiorul enclavei palestiniene. Naţiunile Unite afirmă că 360.000 de persoane au fugit din Rafah înainte de invazia planificată de Israel în sudul oraşului Gaza.
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.