Beijingul respinge vineri în bloc, drept o ”invenţie pură”, acuzaţii de spionaj ale Berlinului în urma arestării săptămâna aceasta în Germania a patru germani suspectaţi de faptul că lucrau în contul serviciilor secrete chineze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa-zisul scandal de spionaj chinez este o invenţie pură”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin.

China a desfăşurat deja ”acţiuni dure pe lângă partea germană pe tema acuzaţiilor fără fundament ale Germaniei”, a anunţat el.

Joi, ambasadoarea germană la Beijing a anunţat că a fost convocată de către autorităţile chineze în acest context.

Săptămâna aceasta, patru germani suspectaţi de spionaj în favoarea Chinei au fost arestaţi la cererea jsutiţiei germane.

Trei dintre ei acţionau în mediul cercetării ştiinţifice şi ar fi cules informaţii despre ”tehnologii inovatoare care pot fi folosite în scopuri militare”, potrivit parchetului german.

Al patrulea, un german de origine chineză, arestat marţi, lucra ca asistent al eurodeputatului german Maximilian Krah - capul de listă al Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) în alegerile europene din iunie.

El este suspectat de spionarea opozanţilor chinezi în Germaia şi de împărtăşirea unor informaţii despre Parlamentul European (PE) cu un serviciu chinez de informaţii.

”China se opune în mod hotărât oricărei defăimări a sa”, a subliniat Wang Wenbin.

Beijingul ”cere Germaniei să rămînă vigilentă cu privire la tentative dăunătoare relaţiilor bilaterale” şi ”să ăună capăt farsei politice anti-China”, a cerut purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.