Salvamontiştii din Maramureş au intervenit, vineri după-amiază, pentru salvarea unui bărbat care a urcat în zona Vârful Solovanu, la cules de ciuperci şi căruia i s-a făcut rău. În urma unei acţiuni dificile, care a fost îngreunată şi de faptul că cel care a cerut ajutor nu a putut preciza exact locul unde se află, salvatorii au ajuns la bărbatul care cel mai probabil a suferit un accident vascular cerebral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apelul la 112 a fost dat, vineri după-amiază, de o persoană care a solicitat ajutor pentru prietenul său, împreună cu care se afla pe munte şi căruia i s-a făcut rău.

Apelantul a relatat că cel care are nevoie de ajutor medical are 66 de ani, este diagnosticat cu afecţiuni cardiace şi se află în zona Vârful Solovanu, având nevoie de ajutor de urgenţă.

La faţa locului a plecat o echipă a Salvamont Maramureş, cu Ambulanţa montană Salvamont, autospecială dotată cu toate echipamentele pentru intervenţii specifice, în dotare fiind inclusiv defibrilator, monitor funcţii vitale, oxigen, aspirator secreţii şi robot compresii toracice.

Salvamontiştii anunţă că intervenţia a fost una foarte dificilă, întrucât apelantul nu a putut spune exact locul unde se afla, nu avea telefon smart pentru a putea fi localizat şi nu avea ochelari pentru a citi schimbul de mesaje cu salvatorii.

În plus, zona este una unde solul este acoperit cu noroi, iar autosanitara Salvamont a înaintat cu dificultate.

Salvamontiştii au reuşit să ajungă la bolnav, care cel mai probabil a suferit un accident vascular cerebral. El a fost coborât de pe munte şi predat unui echipaj SMURD.

Este a doua acţiune la care participă, vineri, salvatorii montani din Maramureş. În prima parte a zilei aceştia au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea unui cetăţean ucrainean care a trecut graniţa prin munţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.