Repetiţiile pentru spectacolul de operă "Waste Side Story", proiect artistic inedit, inspirat din viaţa oamenilor care locuiesc în Pata Rât, izolaţi în acest spaţiu precar al locuirii marginalizate, au loc zilele acestea la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost stabilită distribuţia artiştilor care vor performa, alături de membri ai comunităţii din Pata Rât, în spectacolul de operă contemporană a cărui premieră va avea loc în 10 mai, de la ora 18.30.

Patru solişti în formare din echipa Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca se regăsesc în distribuţia spectacolului. Este vorba despre Anna Stănescu, Adelin Ilca, Cătălin Moţei şi Zoltan Molnar. Lor li se alătură mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii din Pata Rât, atât tineri, cât şi adulţi.

Scenografia spectacolului este semnată de Magdy Hawash, iar pianista Lelia Serafinceanu este cea care se ocupă de pregătirea muzicală.

Şase instrumentişti completează distribuţia artistică a spectacolului Waste Side Story: Diana Man (vioară), Flavius Ignat (violă), Ashley Green (violoncel), Adrian Muntean (contrabas), Grigore Ciobanu (trompetă) şi Lelia Serafinceanu (pian), sub bagheta dirijorului Adrian Morar.

„E prima oară când montez un spectacol în care e aproape deloc vorba despre mine. Şi e copleşitor. Şi binevenit. Cred că sunt esenţiale aceste momente când înţelegem că facem parte dintr-un întreg în care fiecare rană doare, chiar dacă pare la mare distanţă. Şi aparţine altui corp. Şi e atât de uşor şi pe pilot automat să luăm un painkiller şi să scroll-ăm mai departe. Acum e despre Didi, şi Oronco, şi Medeea, şi Cristi, şi Marcu, şi toţi minunaţii care sunt zilnic cu bucurie pe scena din faţa mea. Vin în fiecare zi de la gunoi, repetă la operă şi se întorc la gunoi. Şi aici e ceva ce am putea să facem fiecare dintre noi, în afară de aplauze”, a mărturisit Dan Vasile, regizorul spectacolului. 

Opera "Waste Side Story" reprezintă un proiect comun, iniţiat şi organizat de Goethe-Institut, Fundaţia Alt Art, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României. Bilete, aici: https://www.bilete.ro/waste-side-story/

Spectacolul face parte din cadrul din proiectul Grand Opera Pata Rât (https://gopr.ro/), o iniţiativă din zona artei angajate social care mizează pe auto-împuternicirea comunităţilor marginalizate de la Pata Rât şi pe abordarea relaţiilor Pata-Cluj prin capacitatea proceselor culturale de a conecta şi apropia oameni, de a genera reflecţie şi dialog, de a crea spaţii de întâlnire, de a mobiliza energii sociale emancipatoare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.