În doar 6 luni, turbinele eoliene din Scoţia au generat de două ori energia de care toate locuinţele ţării au nevoie pe parcursul întregului an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fermele de turbine eoliene din Scoţia au produs peste 9,8 milioane megawatt-oră de electricitate anul acesta din ianuarie până la sfârşitul lunii iunie.

Conform calculelor oficiale, energia produsă astfel este suficientă pentru a alimenta 4,47 milioane de locuinţe, adică aproape de două ori mai multe locuinţe decât există în întreaga ţară.

Scoţia are de partea sa avantajele naturale care-i permit să performeze foarte bine în ceea ce priveşte captarea energiei eoliene: linii de coastă lungi şi vânturi puternice.

De cealaltă parte, numărul modest de locuitori îi permite Scoţiei chiar să exporte energie în alte regiuni atunci când obţine exces.

Guvernul scoţian vrea că până în 2050 să se bazeze exclusiv pe energie regenerabilă şi să elimine din reţeaua naţională sursele poluante de energie.

Primul pas este ca până în 2030 jumătate din necesarul de energie al Scoţiei să vină din surse regenerabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.