Laserul şi armele care operează pe frecvenţe radio ar putea reprezenta cea mai bună apărare împotriva noilor tipuri de rachete şi drone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunţat că a început să dezvolte un sistem de apărare bazat pe laser şi arme pe unde radio, numite generic DEW (Direct Energy Weapons).

Bazate pe energie electrică, aceste sisteme defensive nu folosesc gloanţe şi sunt alimentate de motorul vehiculului pe care vor fi montate.

Laserele vor fi montate pe aparate de zbor, în principal elicoptere, şi vor fi folosite pentru a doborî dronele inamice. Armele care operează pe frecveneţe radio vor putea deazctiva computerele şi orice echipamente electronice.

Conform oficialilor britanici, noile soluţii vor fi mai ieftine decât sistemele tradiţionale de apărare şi vor oferi armatei o flexibilitate fără precedent.

Primele teste ale noilor soluţii de apărare vor începe în 2023 şi vor fi folosite de vechiculele din Royal Navy şi Royal Army. Acestea sunt aşteptate să devină active în armata britanică peste 10 ani.

Laserul ca armă nu este o idee nouă. Statele Unite au folosit pentru prima oară o astfel de soluţie în urmă cu 5 ani, iar Marea Britanie a investit în urmă cu doi ani 30 de milioane de lire sterline într-un prototip de armă bazată pe laser.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.