Spania a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (4-0), reprezentativa României, în ultima etapă a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020. Jucătorii români nu au mai pierdut la acest scor de la meciul cu Serbia din martie 2010. Ei au ratat calificarea din preliminarii la turneul final, la care Bucureştiul găzduieşte patru meciuri, încă de etape trecută, când au pierdut, acasă, scor 0-2, cu Suedia. Tricolorii se mai pot califica la Euro-2020 dacă, în martie, vor câştiga play-off-ul din Liga Naţiunilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotbaliştii antrenaţi de Cosmin Contra au oferit o nouă prestaţie ruşinoasă, după cea de vineri, de pe Arena Naţională, când au fost întrecuţi mai clar decât arată scorul de Suedia. Pe Wanda Metropolitano, spaniolii au mai avut un gol anulat pentru un fault în atac şi două bare. Puşcaş, după o eroare a lui Martinez, şi Nedelcearu, din cornerul care a urmat, au avut ocazii în prima repriză, iar Coman putea primi un penalti. În repriza a doua, fundaşul central Rus a scăpat singur cu Kepa, dar a fost blocat în momentul şutului. În rest, românii nu au legat prea multe pase, spaniolii dominând cu uşurinţă.

La acest meci au asistat 36.196 de spectatori, dintre care câteva mii de români.

Fundaşul Sergio Ramos a înregistrat selecţia cu numărul 170 la echipa naţională.

Au marcat Fabian Ruiz '8, Gerard Moreno '33, '43, Rus '45 (a), Oyarzabal '90+1.

1-0, min. 8: Fabian Ruiz a trimis lejer în plasă din şase metri, un balon respins în faţă de Tătăruşanu;

2-0, min. 33: Gerard Moreno a marcat cu capul de la 11 metri, trimiţând plasat balonul, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Ruiz;

3-0, min. 43: O nouă fază colectivă spectaculoasă a spaniolilor, Gaya a centrat de pe partea stângă, Gerard Moreno s-a "descotorosit" de Toşca în şase metri şi a marcat uşor;

4-0, min. 45: Gerard Moreno a şutat la poartă din poziţie lateral-dreapta, iar Rus a deviat balonul în plasă, la colţul scurt al porţii apărate de Tătăruşanu;

5-0, min. 90+1: Oyarzabal a marcat cu un şut plasat de la 17 metri.

Au evoluat următoarele echipe:

Spania: Kepa - Carbajal, Sergio Ramos (Raul Albiol '63), Inigo Martinez, Gaya - Fabian Ruiz, Busquets, Saul - Gerard Moreno (Oyarzabal '57), Morata, Santi Cazorla (Paco Alcacer '68). Selecţioner Robert Moreno.

România: Tătăruşanu - R. Benzar, Ad. Rus, Nedelcearu, Toşca - T. Băluţă, R. Marin (Cicâldău '65) - I. Hagi (Nistor '73), Stanciu, Fl. Coman (Mitriţă '57) - Puşcaş. Selecţioner Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Busquets '25 / Nedelcearu '36

Arbitri: Aleksei Kulbakov - Dmitri Juk şi Oleg Maslianko - Denis Scerbakov (toţi din Belarus).

În celelalte meciuri ale grupei, disputate vineri, Malta - Norvegia, scor 1-2, şi Suedia - Insulele Feroe, scor 3-0.

Clasamentul final al Grupei F este următorul: Spania, 26 de puncte, Suedia, 21 de puncte, Norvegia, 17 puncte, România, 14 puncte, Insulele Feroe, trei puncte, Malta, trei puncte.

Tragerea al sorţi a play-off-ului pentru Liga Naţiunilor va avea loc, vineri, de la ora 13.00, la Nyon şi va fi transmisă în direct de ProTV.

România va juca semifinala, în deplasare, împotriva Islandei sau Scoţiei.

Dacă tricolorii joacă semifinala cu Scoţia, finala o vor disputa cu câştigătoarea din Norvegia-Serbia.

Dacă România va juca semifinala cu Islanda, adversara din finală va fi stabilită din mai multe echipe.

Tot joi, România va afla, prin tragere la sorţi, dacă va găzdui finala, în cazul calificării din semifinală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.