(modifică paragraful al treilea, precizând adversara Monicăi Niculescu din optimile de finală ale Miami Open şi adaugând H2H şi modifică ultimul paragraf, adăugând rezultatul Irinei Begu)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Niculescu, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 32, s-a calificat, duminică, în premieră, în optimile de finală ale Miami Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-1, pe americanca Coco Vandeweghe, locul 38 WTA.

Partida a durat o oră şi 42 de minute. Niculescu nu a trecut, până în acest an, de turul al doilea al turneului de la Key Biscayne.

În faza următoare, românca va evolua cu britanica Johanna Konta, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 24, care a trecut de rusoaica Elena Vesnina, locul 96 WTA, venită din calificări, cu scorul 4-6, 6-1, 7-6 (3). Niculescu a învins-o pe Konta, anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la Nottingham, cu 6-2, 2-6, 6-2, în singura lor întâlnire.

Calificarea în optimi este recompensată la Miami Open cu 67.590 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Simona Halep, locul 5 WTA, este şi ea calificată în optimi, la fel Irina-Camelia Begu, locul 35 WTA, care a învins-o, tot duminică, pe Kristyna Pliskova din Cehia, locul 101 WTA, venită din calificări, cu scorul de 7-5, 4-6, 6-4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.