Statistica finalei de la Roland Garros arată superioritatea Simonei Halep în partida cu Sloane Stephens, prin care românca a obţinut primul ei titlu de grand slam din carieră şi i-a provocat americancei prima înfrângere în ultimul act al unui turneu, din şapte finale jucate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşi: 1-1;

Duble greşeli: 0-1;

Proporţia de reuşită a primului serviciu: 75%-75%;

Mingi câştigate la fileu: 8/10 (80%) - 3/7 (42%);

Lovituri direct câştigătoare: 18-16;

Greşeli neforţate: 26-39;

Puncte câştigate: 85-75.

Cifrele 4 şi 8 sunt cele norocoase pentru Simoan Halep, ea reuşind să se impună la Rolanda Garros, în 2018, la 40 de ani după Virginia Ruzici şi după ce a ridicat trofeul la junioare, în 2008, tot pe zgura pariziană. Halep a devenit anul trecut numărul 1 mondial la a patra încercare, acum a câştigat primul grand slam tot la a patra finală, după trei pierdute, două la French Open şi una la Australian Open.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.