Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a pierdut, duminică, finala China Open, fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), de jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 15 WTA. În ciuda acestui eşec, Simona Halep va reveni de la Beijing ca ocupantă a locului I mondial. Halep a spus că şi-a dorit foarte mult să câştige meciul cu franceza Caroline Garcia, însă a subliniat că acum vrea să se bucure că de luni va fi noul lider WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simona Halep: Nu am pierdut eu meciul acesta, Caroline Garcia l-a câştigat

Simona Halep a declarat, duminică, după ce a pierdut finala China Open, că adversara ei, Caroline Garcia, a fost mai bună şi a meritat să câştige.

 

"Consider că ea a câştigat meciul, nu l-am pierdut eu. Nu am putut fi la un nivel de sută la sută după ziua de ieri. A fost greu, m-am simţit obosită un pic. M-au durut un pic picioarele. Dar cred că am luptat până la final şi sunt bucuroasă de lucrul acesta. Ea a jucat un tenis extraordinar, să câştigi două turnee la rând este mare lucru. A meritat să câştige azi, a fost mai bună", a declarat Halep, potrivit WTA Insider.

Halep: Aş fi vrut să câştig, victoria înseamnă mult, dar nu s-a putut, acum vreau să mă bucur că de mâine sunt numărul 1

Simona Halep a declarat, duminică, după ce a pierdut finala turneului de la Beijing, că şi-a dorit foarte mult să câştige meciul cu franceza Caroline Garcia, însă a subliniat că acum vrea să se bucure că de luni va fi noul lider WTA.

 

"De mâine sunt numărul 1 mondial, vreau să mă bucur. Am vrut să câştig, victoria înseamnă mult, mulţumesc celor care au venit. Mă voi întoarce la Beijing, sper să joc la fel de bine, mulţumesc tuturor", a declarat Halep.

Simona Halep pierde finala China Open 

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a pierdut, duminică, finala China Open, fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), de jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 15 WTA. În ciuda acestui eşec, Simona Halep va reveni de la Beijing ca ocupantă a locului I mondial.

Garcia este poate cea mai în formă jucătoare în acest moment, după ce săptămâna trecută câştigase turneul de la Wuhan, de categorie Premier 5, iar acum a ajuns în finală la Beijing. Duminică, ea a fost agresivă de la începutul meciului cu Halep, pentru că românca a abordat finala de la Beijing cu prea multă precauţie, cedând deliberat iniţiativa adversarei.

Halep a început meciul cu un break, dar Garcia l-a recuperat imediat. În continuare, cele două sportive şi-au fructificat serviciul până la 5-4, când Garcia a încheat setul cu un break, 6-4, după 44 de minute.

Jucătoarea română şi-a schimbat evoluţia în setul secund. A trecut ea la conducerea jocului, şi-a asumat mai multe riscuri, iar Garcia părea că se clatină şi că meciul cu Elina Svitolina, disputat de ea timp de aproape trei ore şi jumătate, în sferturi, nu putea rămâne fără urmări.

Două au fost momentele importante ale acestui set, unul fără break-uri. La 2-3, Halep a cerut interveniţia fizioterapeutului pentru o problemă musculară la piciorul drept. Ea a continuat jocul şi la 3-3 a avut nu mai puţin de nouă mingi de break, inclusiv avantaj de 40-0. Nu a reuşit să le fructifice şi setul a curs către tie-break, pe care Garcia l-a câştigat la 3. Cu 6-4, 7-6 (3), după o oră şi 52 de minute, Garcia a obţinut cea mai bună performanţă din carieră, un trofeu de competiţie Mandatory, şi prima victorie din trei întâlniri cu Halep.

Calificarea în finală este recompensată cu 636.300 de dolari şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 1,27 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Halep rămâne după China Open cu locul I WTA şi cu câteva succese importante. Luni, la publicarea clasamentului WTA, românca va avea 40 de puncte în plus faţă de fostul lider, spaniola Garbine Muguruza.

Simona Halep şi-a "achitat" toate datoriile la China Open: a obţinut prima victorie în faţa Mariei Şarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, după ce fusese întrecută la fel de clar săptămâna trecută, la Wuhan.  Însă Jelena Ostapenko era prima pe listă, după ce letona a privat-o de cele mai importante performanţe ale carierei, titlul la Roland Garros şi locul 1 WTA. Iar românca a câştigat meciul din semifinale cu Ostapenko, cel care i-a adus poziţia de număr 1 mondial.

Pentru Halep urmează evoluţia la Turneul Campioanelor, din 23-29 octombrie.

Trofeele şi finalele Simonei Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 15 - Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 12 - Beijing (Premier Mandatory) Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.