Simona Halep, locul I WTA, a pierdut, duminică, a doua finală la rând la turneul de categorie Premier 5 de la Roma, fiind învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, cu scorul de 6-0, 6-4. Simona Halep a acuzat dureri la spate în setul secund şi a mers la vestiare cu fizioterapeutul, revenind pe teren după aproape cinci minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep a cedat aproape fără luptă meciul cu Svitolina. După evoluţia, entuziasmantă pe alocuri, din semifinale, împotriva Mariei Şarapova, românca a jucat fără vlagă, fără spirit de luptă şi fără inspiraţie în ultimul act de la Foro Italico. O posibilă explicaţie ar putea fi legată de problemele medicale la spate, pe care le-a acuzat ea în setul secund, când a fost nevoită să meargă la vestiare pentru tratament, la scorul de 2-3.

Svitolina şi-a făcut jocul obişnuit, cu servicii puternice, cu mingi plasate în unghiuri deschise, cu multă mişcare şi acoperire eficientă a terenului. Beneficiind şi de numeroasele greşli şi mingi puse la mână de Halep, ucraineanca s-a impus cu uşurinţă pentru a doua oară la rând, la Internaţionalele Italiei.

Doar de 19 minute a avut nevoie Svitolina să câştige primul set cu 6-0, după trei breakuri, primul în startul meciului. Halep nu a avut nicio minge de ghem în acest set, fie că a servit sau a returnat, şi a câştigat doar opt puncte.

Liderul WTA a fost mai dispus la efort, mai agresiv şi mai precis în setul secund, în care a obţinut primul ghem la 0-0. Ea şi-a pierdut însă serviciul la 1-1, iar Svitolina şi-a conservat avantajul cu serviciul, fără a avea de salvat vreo minge de break, pentru 6-4, după o oră şi şapte minute de la start.

Calificarea în finală este recompensată la Roma cu un premiu de 253.425 de euro şi cu 585 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 507.100 de euro şi 900 de puncte WTA.

Anterior, cele două sportive s-au întâlnit de cinci ori, de trei ori câştigând ucraineanca:

- în 2017, la Turneul Campioanelor, în grupă, Svitolina a câştigat cu 6-3, 6-4;

- în 2017, în semifinale la Toronto, Svitolina a câştigat cu 6-1, 6-1;

- în 2017, în sferturi la Roland Garros, Halep a câştigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0;

- în 2017, în finala de la Roma, Svitolina a câştigat cu 4-6, 7-5, 6-1;

- în 2013, la turneul "mic" al campioanelor, Halep s-a impus cu 6-1, 6-1.

În ciuda înfrângerii de duminică, Halep va rămâne pe locul I WTA, cu un avans de 335 de puncte faţă de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA. Românca va fi principala favorită la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, care va începe peste o săptămână.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, a disputat a XXX-a finală din carieră, a treia din acest an.

Titluri WTA de simplu: 16 - Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 14 - Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.