Liderul WTA, Simona Halep, a postat pe Twitter un mesaj de felicitare pentru Mihaela Buzărnescu, care va ocupa locul 20 WTA începând de luni, după ce a câştigat turneul de la San Jose.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atât de fericită pentru tine, Miki! Bine ai venit în Top 20 WTA", a scris Halep, pe Twitter.

 

Mihaela Buzărnescu, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 5, a câştigat primul trofeu din carieră, după ce a întrecut-o, cu 6-1, 6-0, pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, în finala competiţiei de categorie Premier de la San Jose.

După două finale disputate în acest an şi pierdute la Hobart şi Praga, a venit rândul triumfului pentru Mihaela Buzărnescu, primul din cariera ei, la 30 de ani.

Buzărnescu va ocupa locul 20 WTA, cel mai bun din carieră, începând de luni. Ea va primi un premiu de 136.695 de dolari şi 470 de puncte WTA, pentru victoria de la San Jose.

Mihaela Buzărnescu face performanţă după performanţă în ultima perioadă şi devine a doua jucătoare română care pătrunde în primele 20 de jucătoare ale lumii în ultimii peste 20 de ani, după Simona Halep şi tot a doua româncă învingătoare într-un Premier, în acest deceniu, tot după actualul lider WTA. Înaintea lor, Ruxandra Dragomir ocupa locul 15 WTA în 1997, iar Alexandra Dulgheru câştiga Premierul de la Varşovia, în 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.