Păcăleala pusă la cale de suporterii dinamovişti, prin care i-au făcut pe rivalii de la Steaua să afişeze mesajul "Doar Dinamo Bucureşti" pe Arena Naţională la meciul cu Manchester City din Liga Campionilor, a uitmit presa internaţională, care a scris despre una dintre cele mai mari farse din istorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fanii Stelei au fost victimele uneia dintre cele mai mari farse din istorie", a titrat joe.co.uk.

Gazzetta dello Sport a scris despre "o adevărată insultă pentru suporterii Stelei, într-o seară şi mai amară după cele cinci goluri marcate de Manchester City: a fost cea mai grea înfrângere din istoria clubului român".

"Oficialilor de la Steaua li s-au înroşit feţele după farsa organizată de suporterii rivalilor de la Dinamo, care au sabotat coregrafia dinaintea meciului cu Manchester City. Seara a mers din rău în mai rău pentru Steaua, care a suferit cea mai grea înfrângere pe teren propriu din istorie", a arătat The Guardian.

"Fanii Stelei au fost 'trolaţi' perfect de rivalii de la Dinamo înaintea meciului cu Manchester City", a tritrat Fox Sports. "Steaua Bucureşti a fost plesnită peste faţă de Manchester City, pierzând cu 5-0 în faţa propriilor suporteri. Sergio Aguero a ratat două penaltiuri, dar tot a marcat trei goluri. Asta nu a fost suficient de jenant. Rivalii de a Dinamo s-au asigurat că umilinţa începe dinaintea fluierului de start al meciului", a continuat sursa citată. 

"Pentru cine nu ştie, farsa pusă în scenă de Dinamo este echivalentă cu o acţiune similară a celor de la Manchester United pe Etihad în ziua în care vine FC Barcelona", a scris Metro.

Formaţia FC Steaua Bucureşti a fost învinsă, marţi seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (2-0), de echipa engleză Manchester City, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, într-un meci la care Sergio Aguero a ratat două penaltiuri şi a marcat de trei ori.

La începutul jocului, suporterii stelişti au primit veste şi au format o coregrafie pusă la cale de fanii dinamovişti, pe toată tribuna a doua fiind scris mesajul: "Doar Dinamo Bucureşti". În minutul 10, fanii au fost rugaţi de crainicul stadionului să dea jos vestele.

"Ce Dinamo Bucureşti? Au venit unii din Elveţia sau din Olanda că fac ei gratuit coregrafie şi le-am zis: «Faceţi bă». Acum vezi Doamne mare şmecherie. Eu le-am zis că nu dau niciun ban şi au zis «Bine domne, facem pe gratis». «Bine mă, faceţi pe gratis». Cred ei că mă interesează pe mine şmecheria lor", a explicat Becali după meci cum au fost pusă în pactică farsa.

O fasă asemănătoare a fost făcută, în 2004, de fanii echipei Universităţii Yale, care i-au "convins" pe rivalii de la Harvard să afişeze "We Suck" la meciul de fotbal american dintre cele două colegii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.