Dincolo de lumea fotbalului, care a pierdut, joi, cel mai bun jucător din istoria sa, planeta îl plânge pe unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor, scrie lequipe.fr, după decesul lui Pele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este sfârşitul unei lumi, au notat jurnaliştii francezi, subliniind că "lumea fotbalului a intrat în prima zi din restul vieţii sale".

Ediţiile online ale ziarelor din întreaga lume au reacţionat rapid la vestea morţii lui Pele.

Gazzetta dello Sport a titrat „Fotbalul e în doliu! A murit Pele!”, pentru ca într-un alt titlu să-i aducă un omagiu marelui dispărut: „Pele – regele fotbalului balet sau arta imposibilului: trei Mondiale şi peste o mie de goluri”

Marile cotidiene spaniole de sport, AS şi Marca au ieşit cu acelaşi titlu „A murit Pele, Regele fotbalului”, iar englezii de la The Sun au scris: „Regele a murit! Legenda Braziliei, Pele, cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a murit la 82 de ani după o grea bătălie cu cancerul”.

Titlul din Tuttosport a fost „Pele, lumea s-a oprit: legenda fotbalului ne-a lăsat la 82 de ani”.

Chiar şi New York Times i-a rezervat ample spaţii Regelui: „Pele, figura globală a fotbalului, a murit la 82 de ani”.

Şi BBC a scris despre moartea lui Pele, o "icoană" a sportului, care a transformat fotbalul într-un joc frumos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.