Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat,marţi, la Trier, în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după ce a învins reprezentative Spaniei, cu scorul de 19-17 (9-7), în cea de-a treia partidă din grupa A a competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cristina Neagu: Mulţumim oamenilor minunaţi care au stat să ne susţină până la această oră

O primă repriză cu de toate în disputa cu naţionala ţării natale a antrenorului României, Ambros Martin. Spania a început mai montată, dar 10 minute a durat supremaţia sa, egalarea fiind adusă de Neagu, 4-4. Spania a mai înscris de două ori, 4-6, după care nu a mai găsit drumul spre poarta apărată excelent de Iulia Dumanska, iar în următoarele 18 minute doar România a fost pe teren. La pauză, 9-7 în favoarea tricolorelor, cu Neagu având cinci goluri.

În partea a doua a partidei, cele două echipe s-au succedat la conducere (11-10, min. 36). Spania a găsit parcă mai uşor drumul spre gol, conducând la 1-2 goluri mai tot timpul, în timp ce România a alergat după egalare (12-14, min. 43) şi datorită unei apărări mai instabile faţă de prima repriză, dar şi ratărilor la poarta lui Navarro.

Egalarea a venit tot de la Neagu, în minutul 48, 14-14, în uralele sutelor de fani tricolori din tribune. Spania n-a cedat, 15-16 (min. 54), dar România a ripostat la rândul său, 18-17 (min. 57). Nu a renunţat la luptă până la final şi a încheiat cu victoria care i-a adus calificarea în optimi, dar şi uralele fanilor: România, România, ole, ole, ole.

Pentru Spania a evoluat şi Almudena Rodriguez, a cărei echipă de club este CSM Bistriţa.

Pentru România au marcat Neagu 8 goluri, Pintea 4, Buceschi 4, Dragut 2, Elisei Ardean 1, iar de la Spania s-a remarcat Pena, cu 4 reuşite.

În primele partide ale zilei din grupa A, Slovenia – Angola 32-25 (15-15) şi Franţa – Paraguay 35-13 (14-10).

Astfel, în urma rezultatelor de marţi, clasamentul grupei A este următorul: 1. România 6 puncte, 2. Franţa 4, 3. Spania 4, 4. Slovenia 4, 5. Angola 0, 6. Paraguay 0 puncte. România se califică în optimile de finală, iar ultimele două etape din grupă vor stabili şi poziţia finală.

Tricolorele au obţinut două victorii anterior, cu Paraguay, 29-17, şi cu Slovenia, 31-28.

Miercuri va fi zi de pauză, iar apoi în grupa A se vor juca partidele: România – Angola, Spania – Franţa, Paraguay – Slovenia (7 decembrie) şi Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franţa – România (8 decembrie).

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.