Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a acceptat postul de antrenor al primei reprezentative şi pentru că el crede în capacitatea jucătorilor pe care i-a antrenat la tineret şi nu a suportat să vadă cum aceştia sunt acuzaţi că nu fac faţă echipei mari. Rădoi a precizat că echipa naţională trebuie să devină o familie şi că jucătorii care nu vin din plăcere şi pasiune pentru ţară pot să rămână acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Contractul nu va fi doar pentru acest baraj, a contat părerea românilor, părerea oamenilor din fotbal. Nu am putut să văd lucrurile care s-au spus despre jucătorii pe care i-am antrenat în vară, să fie acuzaţi direct că nu fac faţă echipei mari, că necalificarea naţionalei este din cauza lor. Nu sunt de acord şi cred că în cel mai scurt timp vom încerca să rezolvăm această problemă. (…) Va trebuit să găsim un mixt. În momentul de faţă, jucătorii de la tineret e foarte dificil să facă cu toţii pasul la prima reprezentativă. Din păcate, jucătorii care s-au transferat nu joacă. Mixtul îl vom face chiar începând de la baraj. Nu avem timpul necesar să căutăm un lider. Dacă a lipsit ceva la ultimele partidele este ca forţa grupului să primeze. Va trebui să devenim o familie şi o vom face. Cine vrea să vină să o facă de plăcere şi pasiune pentru ţara lui. Cine nu, poate să rămână acasă”, a afirmat selecţionerul.

El a adăugat că nu poate promite calificarea naţionalei, dar promite că lucrurile se vor schimba la echipa României: “În ceea ce priveşte calificarea, nu este nimic sigur în fotbal. Vă pot promite solemn că lucrurile se vor schimba. Nu avem teamă şi nu avem foarte multe lucruri de pierdut. Trebuie să ne gândim exact ce avem de făcut pentru a ne califica”.

Rădoi a vorbit şi despre faptul că jucătorii tineri trebuie să îi respecte pe cei cu experienţă. “Ca să fii respectat trebuie să respecţi în primul rând. Cei tineri trebuie să-i respecte pe cei bătrâni, dacă nu vor înţelege atunci vom aborda altfel situaţia. Dar nu cred că vom avea probleme. Mulţi dintre ei i-am antrenat, sunt şi o parte cu care am jucat, nu cred că vor fi probleme”.

Tehnicianul consideră că Ionuţ Radu poate fi un jucător care să ţină discursuri în vestiar, cum a făcut-o la echipa de tineret, însă acestea nu vor afecta discursul selecţionerului, a subliniat Rădoi. “Va trebui să continue cu performanţele pe care le-a arătat în trecut ca să fie convocat Radu. Avem nevoie de astfel de jucători cu personalitate. Jucătorii tineri care nu salută nu este o chestie de personalitate, e o lipsă de educaţie. Radu poate fi şi alt jucător care va avea un discurs în vestiar. Dacă va apăra în continuare, cu siguranţă va fi convocat”, a declarat Mirel Rădoi.

Miercuri, Mirel Rădoi a semnat contractul de selecţioner şi a fost prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Fotbalului. Tehnicianul în vârstă de 38 de ani a parafat un contract pe doi ani, urmând să stea pe banca echipei naţionale cel puţin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.