Gimnasta Larisa Iordache a declarat, înainte de participarea la Campionatul European de la Basel, competiţie care ar putea să îi asigure biletul pentru Jocurile Olimpice, că speră să fie într-o formă foarte bună în concurs şi că o calificare la Olimpiadă o va face fericită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Momentan sunt aşa cum mi-am imaginat şi sper ca la Basel să prind o formă foarte, foarte bună pentru a da tot ce e mai bun din mine. Am avut o perioadă bulversantă, am avut momente foarte grele, m-am antrenat cât de mult am putut eu, am tras de mine în fiecare zi şi am încercat să mă lupt cu mine, pentru că asta a fost singura luptă pe care am dus-o până acum. Sper ca lupta aceasta să o câştig la concurs”, a afirmat Iordache.

Ea este foarte încrezătoare în şansele de a participa la JO: “Dacă nu credeam că am sută la sută şanse, nu mai făceam pasul acesta, nu mă mai reapucam de gimnastică. Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum, cred în antrenorii mei şi în ceea ce spun ei şi asta e cel mai important pentru mine. De un an încoace îmi doresc să fiu fericită în adevăratul sens al cuvântului, nu doar să par, ci să fiu şi cred ca această calificare mă va face fericită. Este şansa pe care o joc. Cred că cel mai important este ca eu să fiu fericită".

Larisa Iordache a menţionat că în ultima lună şi jumătate a avut un program foarte strict: “Chiar dacă erau momente în care nu mai puteam şi eram epuizată total, nu am cedat. M-au ajutat foarte mult antrenorii mei. Indiferent de ziua pe care am avut-o au fost alături de mine şi au crezut în mine, iar pentru mine asta a fost cel mai important".

Larisa Iordache face parte din lotul format din şase sportivi, trei la feminin şi trei la masculin, pe care România îl trimite la Campionatele Europene de Gimnastică de la Basel, care vor avea loc între 21 şi 25 aprilie.

România va fi reprezentată în competiţia feminină de Larisa Iordache, Antonia Duţă şi Mara Ceplinschi, iar la masculin de Marian Drăgulescu, Andrei Mureşan şi Emilian Neagu.

Fetele vor concura în calificări la 21 aprilie, iar băieţii la 22 aprilie. La această competiţie România speră să mai aibă doi sportivi calificaţi pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România are până acum doi gimnaşti calificaţi la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu şi Maria Holbură. Maria nu va face deplasarea în Elveţia şi va rămâne să se pregătească la Bucureşti cu celelalte două fete din lotul de senioare, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu, alături de Liliana Cosma, antrenoarea lotului.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.