Sportivul Alex Bologa, primul reprezentant al României la judo nevăzători la Jocurile Paralimpice, a câştigat, joi, medalia de bronz la categoria 60 de kilograme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alex Bologa, antrenat la Centrul Olimpic Naţional de la Cluj-Napoca de Gianina Andreica şi Tamas Gergely, a trecut în primul meci al categoriei 60 de kilograme de coreanul Min-Ja Lee, iar în a doua luptă l-a învins pe algerianul Noura Mouloud, campion paralimpic al categoriei la JO de la Beijing şi medaliat cu bronz la JO de la Londra.

În semifinale, sportivul tricolor a fost învins de japonezul Hirose Makoto, iar pentru medalia de bronz s-a confruntat cu Henry Borges (Uruguay), pe care l-a învins după nici un minut de luptă.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

”Mă bucur mult pentru Alex, mai ales că în ultimii ani doi a avut un progress fulminant, mai ales că acum 3-4 ani nici nu practica judo. Fiind nevăzător, trebuie apreciat că a bătut orice barieră, nu doar că a luat o medalie, suntem fericiţi pentru el, iar meritul este al Geaninei Andreica, ea l-a descoperit şi l-a dus până acolo”, a declarat, pentru News.ro, antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean, cel care l-a văzut şi ajutat în pregătiri la Cluj-Napoca, în aceeaşi sală, şi pe Alex Bologa.

Alex Bologa (20 de ani) a participat în premieră la Jocurile Paralimpice, este total nevăzător de la vârsta de şase ani, iar în prezent este student la două facultăţi.

La competiţia de judo de la Jocurile Paralimpice participă 129 de sportivi (82 masculin, 47 feminin), reprezentând 36 de ţări.

La JP de la Rio participă 12 sportivi români: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

Obiectivul delegaţiei României la JP de la Rio este câştigarea a una-două medalii.

Jocurile Paralimpice din 2016 au loc în Brazilia, între 7şi 18 septembrie, fiind cea mai importantă competiţie pentru persoane cu dizabilităţi. La ediţia din acest an vor participa sportivi din 176 de ţări.

La ediţia din 2004 a Jocurilor, România a participat cu doar doi sportivi, în 2008 cu patru, iar la Londra 2012 cu cinci sportivi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.