Ion Ţiriac a declarat, joi, că dacă turneul BRD Bucharest Open s-ar fi disputat pe hard, Simona Halep ar fi participat. El a mai spus că nu ştie ce a făcut Mihaela Buzărnescu în ultimii ani, dar sportiva este o valoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“La US Open Simona poate să piardă în primul tur şi poate să câştige turneul. Asta e Simona Halep, cu ea defilăm, e un fenomen pe partea ei, adică jucând numai meciurile pe care le-a jucat în 2018, a câştigat un grand slam. Wimbledonul l-a câştigat o jucătoare bună, dar nimic special. (…) În momentul în care acest turneu (BRD Bucharest Open) ar fi pe dur sunt absolut convins că Simona ar fi jucat. Însă este absolut anormal să ai între Wimbledon şi turneele din SUA turnee pe zgură, dar toate se înghesuie pe unde pot, iar turneul ăsta meritoriu pentru că-l avem noi aici, deocamdată, pentru că înţeleg că numai anul ăsta mai există, să vedem ce ne rezervă viitorul cu acest WTA”, a afirmat Ţiriac.

El a evitat să vorbească prea mult despre Mihaela Buzărnescu, spunând că nu o cunoaşte. “Nu pot să-mi dau cu părerea despre Mihaela Buzărnescu pentru că pe domnişoara asta nu o cunosc. Am văzut-o jucând şi îmi pare tare rău că a pierdul meciul ăla pe care n-avea cum să-l piardă dealtfel, dar nu ştiu ce a făcut în ultimii zece ani, unde a fost în ultimii zece ani pentru că înţeleg că e trecută de 21 de ani şi e păcat pentru că este o valoare care a venit de nu ştiu unde, din cer sau din altă parte, şi e în primele 20 sau în câte sunt”.

Ţiriac consideră că turneul de la Bucureşti poate fi câştigat de o româncă. “Dacă ai avut opt fete la Wimbledon bănuiesc că aici tot opt sau nouă... Sigur că da. Probabil că Buzărnescu şi Cîrstea sunt mai în formă pentru că şi celelalte dincolo au trecut un tur aici, un tur acolo… Tenisul feminin este un pic special în zilele de astăzi din toate punctele de vedere şi este şi o mare consecinţă a tenisului în general. Tenisul în general a devenit aproape ceea ce numesc francezii tir la porumbel, o cârpeşti o dată, apoi nu mai vine, nu mai contează, trebuie să ai doi metri, trebuie să ai forţă şi aşa mai departe, la fete e puţin mai uşor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.