Simona Halep a fost prezentă, marţi, la antrenamentul jucătoarelor din echipa României de Cupa Federaţiei. Ea a promis că va fi cu sufletul alături de coechipierele sale şi le va face galerie la întâlnirea cu Belgia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-e foarte greu că nu pot să joc, dar nu pot să fac nimic. Sunt accidentată şi e mai bine să intre o jucătoare care e sută la sută aptă. Nu ştiu dacă e atât de importantă prezenţa mea acum, eu sunt cu sufletul. O să fiu prezentă la meciuri. Îmi doresc să câştige fetele şi să mergem mai departe, ca să mai joc şi în aprilie. Nu mă prea manifest de obicei, dar o să încerc să fac galerie cât pot, dar de obicei stau mai liniştită. Toate sunt în top şi ştiu ce au de făcut, nu o să mă trezesc eu acum să le dau sfaturi, pentru că nu e cazul, nu mă simt în măsură să fac treaba asta. Sunt destul de pregătite acum, din câte am auzit. Sorana a jucat foarte bine în Australia. Cred că o să fie bine pentru România şi o să câştige. Sper să fie sala plină, ca la Cluj, unde a fost un public foarte călduros", a declarat Halep. 

Ea spune că accidentarea la genunchi este una foarte serioasă. "În momentul acesta, genunchiul meu nu e prea bine. Am făcut tratament, aştept câteva zile să văd cum mă simt. Am avut ceva dureri zilele astea, dar e normal, pentru că e o accidentare destul de dificilă şi trebuie să am răbdare."

Prezent şi el la antrenamentul de marţi, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, se aşteaptă la un întâlnire echilibrată cu Belgia.

"Par motivate, par determinate să obţină această victorie, va fi un meci extrem de greu, extrem de echilibrat. Practic, componenţa celor două echipe este oarecum asemănătoare, în sensul că principalele trei jucătoare din ambele echipe sunt între locurile 20 şi ceva şi 70 şi ceva în clasamentul WTA. Am stat de vorbă şi cu căpitanul nejucător, domnul Năstase, şi cu antrenorul, Alina Tecşor, şi sunt la acelaşi ison, în sensul că fetele sunt bine pregătite. Jucăm acasă şi sunt convins că publicul va fi alături de echipă şi cred că va fi un punct important în susţinearea echipei şi în victoria finală. Meciul va fi echilibrat şi de aceea trebuie să fim pregătiţi şi pentru meciul de dublu, care va pune faţă-n faţă două echipe la fel de bune. Monica şi Irina, probabil, vor avea un adversar pe măsură", a spus Cosac. 

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, le-a convocat pe jucătoarele Irina-Camelia Begu (29 WTA), Monica Niculescu (36 WTA), Sorana Cîrstea (62 WTA) şi Patricia Maria Ţig (106 WTA).

De celaltă parte, Yanina Wickmayer, locul 60 WTA, Kirsten Flipkens, locul 74 WTA (85 la dublu), Elise Mertens, locul 83 WTA (91 la dublu), şi Marina Zanevska, locul 123 WTA, au fost convocate de căpitanul nejucător Dominique Monami pentru întâlnirea cu România de la Bucureşti, din Cupa Federaţiei.

Întâlnirea România - Belgia, contând pentru turul I al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, va avea loc în 11 şi 12 februarie la Sala Polivalentă din Capitală. Învingătoarea va juca barajul pentru accederea în Grupa Mondială, iar învinsa în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.