Fernando Alonso, pilotul echipei McLaren-Renault şi dublu campion mondial (2005 şi 2006 cu Renault), a anunţat, marţi, că nu va mai concura în Formula 1 în sezonul 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul de 37de ani, cu 32 de victorii în 17 sezoane de Formula 1, îşi va lua rămas bun de la circuit în 25 noiembrie la Yas Marina (Abu Dhabi).

El a participat la peste 300 de Grand Prix-uri, iar ultimul succes al său datează din 2013, în Spania, la volanul unui monopost Ferrari.

"După 17 ani minunaţi în acest sport incredibil este timpul să schimb şi să avansez. Am savurat fiecare minut din aceste sezoane nebune şi nu voi putea niciodată să mulţumesc îndeajuns oamenilor care m-au ajutat. Mai sunt destule Grand Prix-uri în acest sezon şi voi participa la ele cu mai mult angajament şi pasiune ca niciodată. Vom vedea ce ne aduce viitorul. Mă aşteaptă noi provocări. Trăiesc unul dintre cele mai fericite momete din viaţa mea şi trebuie să merg înainte şi să explorez aceste noi aventuri", a declarat Alonso.

Venit în circuit în 2001 la Scuderia Minardi, Alonso şi-a construit legenda la volanului monopostului Renault începând din 2003. El este primul pilot spaniol care a devenit campion mondial în 2005.

În cariera sportivului născut la Oviedo există deja un obiectiv: câştigarea cursei de 500 de mile de la Indianapolis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.