Doi suporteri polonezi şi cinci români au fost reţinuţi în urma incidentelor care au avut vineri seară, înaintea meciului România - Polonia. Cei doi suporteri polonezi şi alţi doi conaţionali sunt urmăriţi penal pentru încăierare, procurorii luând pentru doi dintre ei măsura controlului judiciar, prin care le-au fost interzise participările la evenimente sportive. Procurorii au dispus şi în cazul celor cinci români reţinuţi măsura controlului judiciar, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Bogdan Ghebaur, în urma unui incident care a avut loc înaintea meciului România – Polonia, pe Bulevardul Basarabia, la intersecţia cu strada Maior Coravu, opt suporteri polonezi au fost duşi de jandarmi la Secţia 9 de Poliţie, anchetatorii dispunând începerea urmăririi penale pentru patru dintre aceştia, sub acuzaţia de încăierare.

Doi dintre cei patru polonezi puşi sub acuzare au fost reţinuţi vineri seară, iar în urma cercetărilor făcute de procurorul de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 care a fost la Secţia 9 de Poliţie, sâmbătă s-a luat măsura controlului judiciar în cazul acestora. Prin măsura preventivă nu le-a fost interzisă părăsirea ţării, ci au fost obligaţi să se prezinte în faţa anchetatorilor români atunci când sunt chemaţi şi li s-a interzis să participe la evenimente sportive, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Un alt incident, în care au fost implicaţi şase suporteri români, a avut loc înaintea meciului România – Polonia, pe strada Iancului, în apropierea Arenei Naţionale. Cei şase suporteri au fost duşi la Secţia 9 de Poliţie, iar cinci dintre aceştia au fost reţinuţi pentru încăierare, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar şi în cazul acestora, a mai spus Ghebaur.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru News.ro, că după meciul România - Polonia au fost duşi la secţii de poliţie 12 suporteri polonezi şi cinci români. 

Georgian Enache a precizat că au fost înregistrate 12 contravenţii şi şase infracţiuni cu ocazia meciul România - Polonia.

Reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Poloniei, scor 3-0 (1-0), în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.