Steaua Bucureşti a câştigat, în urmă cu 33 de ani, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, Cupa Campionilor Europeni, cea mai mare performanţă a fotbalului românesc, moment marcat, marţi, de CSA Steaua şi de FCSB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a organizat cu această ocazie un eveniment la Cercul Militar Naţional, de la ora 13.00, la care vor participa, alături de componenţii echipei câştigătoare, personalităţi din rândul autorităţilor publice centrale şi locale, din cadrul conducerii Ministerului Apărării Naţionale, din lumea sportului, artişti recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional şi, nu în ultimul rând, membri ai CSA Steaua.

“Clubul Steaua Bucuresti aniverseaza azi, 7 mai 2019, împlinirea a 33 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni. Acum 33 de ani, la Sevilla, pe stadionul “Ramon Sanchez Pizjuan”, echipa pregătită de către Emeric Ienei o învingea pe FC Barcelona, scor 2-0 (0-0 după 120 de minute), după loviturile de la 11 metri, prin golurile reuşite de către Marius Lăcătuş şi Gabi Balint.

Succesul de la Sevilla reprezintă cea mai mare performanţă a fotbalului românesc de până acum şi pare greu de crezută că va fi egalată vreodată.

Cupa Campionilor Europeni, actuala Liga Campionilor la fotbal, a fost înfiinţată în urmă cu 63 de ani şi până în prezent au reuşit să o câştige doar 22 de cluburi, dintre cele mai representative amintind Real Madrid, AC Milan, FC Barcelona, Bayern Munchen, FC Liverpool sau Ajax Amsterdam.

În finala de la Sevilla, eroii Stelei au fost portarul Helmut Duckadam şi marcatorii Marius Lăcătuş şi Gabi Balint. În acea seară magică, portarul roş-albaştrilor a apărat patru lovituri de la 11 metri şi a intrat în Cartea Recordurilor pentru acea performanţă”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

Şi FCSB a postat un material despre “minunea de la Sevilla” pe site-ul său oficial, într-un nou format. “Cum astăzi este o zi de sărbătoare pentru toată suflarea roş-albastră, am considerat că este momentul să o celebrăm invitându-vă să accesaţi noul site www.fcsb.ro, pe care l-am redesenat şi căruia i-am oferit o nouă faţă. Una modernă şi mai uşor de vizualizat, care beneficiază, de acum încolo şi de versiunea în limba engleză”, a notat FCSB pe pagina sa de Facebook, oferind şi detalii cu privire la noul site.

“Marţi, 7 mai, se împlinesc 33 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua Bucureşti intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, UEFA Champions League, într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Preşedintele onorific al FCSB, Helmut Duckadam, intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de pedeapsă consecutive, iar trofeul ajungea la Bucureşti.

Pentru această uriaşă performanţă, FCSB le aduce un omagiu şi le mulţumeşte acelor mari fotbalişti pentru contribuţia extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!”, se arată pe site-ul fcsb.ro.

Caseta tehnică a meciului din 1986:

STEAUA BUCUREŞTI - FC BARCELONA 0-0; 2-0 după executarea loviturilor de departajare

Loviturile de departajare: 0-0 Majearu, Alesanco, Boloni, Pedrazza, 1-0 Lacatus, Alonso, 2-0 Balint, 2-0 Marcos.

Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla

Spectatori: 70.000

Data: 07.05.1986, ora: 20.15

Arbitri: Michel Vautrot; Alain Delmer, M.Girard (Franţa)

STEAUA: Helmut Duckadam - Ştefan Iovan, Adrian­ Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu - Lucian Bălan (73 Anghel Iordănescu), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu - Marius Mihai Lăcătuş, Victor Piţurcă (112 Marin Radu II). Antrenori: Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu

FC BARCELONA: Francisco Gonzalez URRUTIcoechea - GERARDO Miranda Concepcion, Miguel Bernardo Blanquetti "MIGUELI", Jose Ramon ALESANCO Ventosa, JULIO ALBERTO Moreno Casas - VICTOR Munoz Manrique, Bernd Schuster (84 Jose MORATALLA Claramunt), MARCOS Alonso Pena, Angel PEDRAZA Lamita - Steve Archibald (111 Angel "PICHI" ALONSO Herrera), Francisco Jose CARRASCO Hidalgo.
Antrenor: Terry Venables

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.