Forul european de handbal a lansat un ghid, denumit ”Back to handball hygiene concept”, în care sunt prevăzute măsurile principale de siguranţă pe care trebuie să le respecte cluburile şi echipele naţionale angrenate în competiţiile continentale. Una din aceste măsuri este numirea de către cluburi a unui ”ofiţer Covid”, responsabil cu implementarea prevederile ghidului şi păstrarea legăturii cu EHF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit documentului transmis de EHF către cluburi şi federaţiile naţionale, accentul se va pune pe delimitarea Zonei Roşii în fiecare sală, un spaţiu unde vor avea acces doar persoanele cu rezultat negativ la testare (jucători, antrenori etc).

Alte principii enumerate în ghid: echipele şi oficialii acestora vor avea acces în arenă doar dacă prezintă un rezultat negativ la testarea Covid; toţi cei implicaţi în disputarea unui meci trebuie să aibă minimum de contacte în timpul călătoriei, la hotel sau în sala de joc; amenajarea şi implementarea Zonei Roşii; reducerea timpului de sosire la sală, precum şi în sală şi vestiare, respectiv în zonele mixte.

Primele partide din cupele europene, sezonul 2020-2021, vor avea loc în 29-30 august, preliminarii masculine în EHF European League, fază în care sunt angrenate şi echipele româneşti Potaissa Turda şi HCDS Constanţa.

Liga Campionilor la feminin, cu CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea angrenate, debutează în 12 septembrie, iar competiţia similară masculină patru zile mai târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.