Creşteri semnificative de trafic au fost înregistrate în aproape toate zonele Bucureştiului imediat după încetarea stării de urgenţă, pe unele artere fiind înregistrate chiar valori duble de trafic faţă de perioada pandemiei. Zilele de weekend indică cele mai mari creşteri, concluzia fiind că, deşi tot mai multe companii au optat pentru munca de acasă, în weekend oamenii au preferat să iasă din casă din ce în ce mai mult, indică Phoenix Media, liderul naţional in DOOH (digital out of home), care a montat, în Capitală, primele camere în martie 2015 la panoul din Piaţa Unirii, urmate apoi rapid de camere la Romaero (Bulevardul Aerogării) şi Timpuri Noi (intersecţia Timpuri Noi).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul integral ppoate fi consultat aici.

 În prezent sunt montate 81 de camere, 73 doar în Bucureşti, pe 44 de panouri. Unele panouri au montată o cameră, dar multe au 2 sau chiar 3 camere pentru a putea număra cât mai corect în intersecţiile în care sunt amplasate TV screen-urile Phoenix.

Sistemul folosit numără 24 de ore din 24 la nivel de secundă absolut toate maşinile şi pietonii care trec prin fata ecranelor, iar numărătoarea se face cu un software care rulează din cameră.

Camerele sunt practic mini-computere de analiză.

Numărarea este făcută pe segmente perimetrale care indică exact dacă în cazul ariei măsurate este vorba despre automobil personal, autobuz sau pieton.

Software-ul permite atât măsurarea numărului, cât şi a vitezei de deplasare în cazul pietonilor şi al maşinilor.

Camerele nu înregistrează şi nu stochează absolut niciun fel de date video sau audio ci doar fac numărare la nivel de secundă.

Conform analizei, la nivel de artere sunt observate valori foarte diferite de trafic, de la unele mici scăderi (de exemplu în zona Universitate) la creşteri foarte mari, mai ales în zilele de weekend.

În timpul săptămânii, creşterile sunt concentrate fie în zonele cu clădiri de birouri (bd. Dimitrie Pompeiu, Vulcan Center, bd. Iuliu Maniu), fie în zonele care sunt folosite tradiţional pentru tranzitarea oraşului (Calea Văcăreşti, şos. Ştefan cel Mare, bd. Ion Mihalache).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.