Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că persoana din Botoşani care a primit a treia doză de vaccin intenţiona să primească şi a patra doză. Gheorghiţă a explicat că acest lucru a fost posibil în condiţiile în care, din cauza adresabilităţii ridicate, cartea de identitate a persoanei nu a fost verificată în sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre bărbatul din Botoşani care a primit trei doze de vaccin şi a răspuns: ”Pur şi simplu acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinat cu cele două doze de Pfizer în mod intenţionat. Aşa cum reiese din raport, a vrut să primească şi cea de-a treia doză, mai mult decât atât ar fi vrut să primească şi cea de-a patra doză, nu doar trei doze. Pot să spun că, la momentul triajului, dacă se scanează cartea de identitate pacientul este verificat şi se poate regăsi dacă a mai primit sau nu vaccin şi dacă e înregistrat. Fiind vaccinare la un centru drive-thru şi fiind o solicitare foarte mare în ziua respectivă evident că de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor atunci când şi semnează acest lucru, tocmai de aceea nu s-a scanat anterior vaccinării cartea de identitate pentru a se vedea dacă persoana fusese sau nu vaccinată”. 
 
Acesta a menţionat că este singurul caz de persoană care a primit a treia doză de ser, dar a afirmat că au mai fost ”câteva situaţii punctuale” în care persoane vaccinate cu AstraZeneca nu au declarat că primiseră serul, pentru că au dorit să schimbe tipul de vaccin.
 
Poliţiştii botoşăneni au început o anchetă, după ce un bărbat s-a vaccinat a treia oară cu vaccinul Pfizer, verificările fiind făcute pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.