Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că joi va avea o întâlnire cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a evalua situaţia legată de pandemie, în contextul în care s-a ajuns la 1.200 de cazuri de infectare zilnic. ”Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a pandemiei”, a afirmat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Întrebat în legătură cu măsurile de distanţare care ar putea fi luate pe plajă şi cum vor proceda poliţiştii care trebuie să asigure respectarea legii în astfel de cazuri, preşedintele a declarat: ”Eu sunt convins că Guvernul va veni şi cu explicaţiile aferente. Noi am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la aproximativ 1.200 cazuri noi pe zi. E clar că trebuie făcut ceva. Acest ceva sunt măsuri relativ simple. Masca e un lucru simplu, sigur. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar asta e metoda prin care putem îngrădi răspândirea virusului. Cealaltă măsură este să păstrăm distanţarea. Purtatul măştii e foarte important şi este impusă. Distanţarea e foarte importantă şi este impusă. Până la urmă ce vrem? Vrem să dăm frâu liber bolii ca să ajungem o naţiune bolnavă sau vrem să îngrădim pandemia. Eu personal şi sunt convins că şi dvs ne dorim să îngrădim răspândirea aceste pandemii”.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Mâine voi avea o întâlnire cu ministrul de Interne şi şeful DSU pentru o analiză la zi”, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că ”este un moment critic” având în vedere că s-a ajuns la 1.200 de cazuri zilnic.

”Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a pandemiei”, a afirmat şeful statului.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.