Unii dintre angajaţii CFR care au intrat în grevă, miercuri dimineaţă, la ora 7.00, au încetat protestul, anunţă reprezentanţii CFR, care menţionează că la această oră mai sunt afectate 113 trenuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor CFR, până la această oră au renunţat la proteste, reluându-şi activitatea, angajaţii CFR din regionalele Craiova, Cluj şi Iaşi. 

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a precizat că la acestă oră mai sunt afectate 113 trenuri. Astfel, pe raza regionalei Bucureşti mai sunt afectate 13 trenuri, la Braşov - 39, la Timişoara - 23, iar la Galaţi 38.

O parte din angajaţii CFR au declanşat un protest spontan spontan, miercuri dimineaţă, începând cu ora 7.00, nemulţumiţi de negocierile privind noul contract colectiv de muncă.

Reprezentanţii CFR spuneau că din cauza grevei a fost afectată circulaţia trenurilor în şapte regionale, în gări fiind oprite, miercuri dimineaţă, aproximativ 150 de trenuri.

Angajaţii CFR vor o creştere salarială de 25% şi condiţii mai bune de muncă, iar miercuri au declanşat greva spontană, blocând gări, pentru că nu mai au încredere în promisiunile conducerii companiei feroviare, au declarat, pentru News.ro, sindicalişti din transportul feroviar, care au precizat că mecanicii de locomotivă ar putea opri şi ei lucrul joi. 

Anunţul de marţi al CFR SA, potrivit căruia bugetul prevede, pentru 2017, o creştere cu 22,5% a fondului de salarii, nu a fost suficient pentru angajaţi, în condiţiile în care aceştia nu mai au încredere în conducerea companiei, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Grigore Mare.

Liderul sindical a mai spus că principala problemă o reprezintă lipsa unei grile de salarizare eficiente, care să asigure o departajare clară între funcţii, astfel că s-a ajuns în situaţia în care jumătate dintre angajaţii CFR SA să fie plătiţi cu salariul minim pe economie.

Şi mecanicii de locomotivă ar putea declanşa o grevă spontană joi, în condiţiile în care contractul lor colectiv de muncă expiră la miezul nopţii, iar angajaţii companiei de transport pe calea ferată CFR Călători sunt şi ei nemulţumiţi de actuala situaţie, a declarat, pentru News.ro, liderul Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari (FSTFR), Rodrigo Maxim.

”Mâine ar putea urma mecanicii de locomotivă. Angajaţii CFR Călători au şi ei cerinţe similare cu cele ale angajaţilor CFR SA, respectiv creşterea salariilor cu 25%, condiţii mai bune de muncă şi investiţii în infrastructura feroviară şi în achiziţia de garnituri noi de tren. Depourile au ajuns adevărate cimitire de locomotive”, a spus Rodrigo Maxim.

Liderul sindical a avertizat asupra faptului că mulţi angajaţi ai CFR Călători, care au responsabilităţi sporite, precum conductorii şi şefii de tren, sunt plătiţi cu salariul minim pe economie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.