Sindicatul Omnia din ANP reclamă nereguli la proba sportivă a concursului de admitere pentru mai multe funcţii vacante de agent la Penitenciarul Aiud, susţinând că ”sub pretextul unor erori de măsurătoare”, comisia prezidată de către directorul instituţiei ”a obligat unii participanţi să repete probele”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concursul în timpul căruia s-ar fi înregistrat neregulile a fost organizat în data de 16 septembrie, se arată într-un comunicat transmis luni de către Sindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

”Mai mulţi candidaţi la Concursul de admitere pentru funcţii vacante de agent în operativ la Penitenciarul Aiud au reclamat nereguli la proba sportivă. Sub pretextul unor erori de măsuratoare Comisia de concurs prezidată de către directorul penitenciarului, domnul Valentin Nazare, a obligat unii participanţi să repete probele” se arată în comunicat.

Sindicaliştii susţin că mai multe concurente care au trecut proba au fost ulterior respinse şi au făcut plângere la ANP, care a făcut verificări, rezultând ”legături de afinitate” între directorul penitenciarului şi anumiţi concurenţi.

”Cu acest prilej o serie de concurente, care anterior trecuseră proba sportivă, au fost respinse sau descalificate. Participantele dezavantajate în acest fel s-au plâns ANP, care a şi dispus verificări. Informaţiile deţinute la acest moment indică legături de afinitate între preşedintele comisiei de concurs, domnul Valentin Nazare - directorul penitenciarului - şi participanţi la concurs”, conform comunicatului.

Candidaţii susţin, se mai arată în documentul citat, că directorul a cerut repetarea probei de viteză deoarece a măsurat pista pe care alergau concurenţii şi a reieşit că aceasta nu avea lungimea corespunzătoare.

”Candidatii reclamă faptul că directorul penitenciarului, văzând rezultatele la proba sportivă, a dispus remăsurarea pistei pentru proba de viteză. Noua măsurătoare, a cărei corectitudine nu poate fi certificată, a constatat că distanţa este mai scurtă cu aproximativ 1,5 metri. Drept urmare s-a dispus ca proba să fie repetată şi s-a cerut candidaţilor să semneze un proces verbal prin care-şi dau acordul”, spun sindicaliştii.

În comunicat se mai precizează că o concurentă a fost descalificată doar pentru că a greşit startul o dată.

”Cu titlu de exemplu unul dintre pretextele pentru care a fost descalificată o candidată a fost acela că a greşit o singură dată startul. O practică evident contrară regulilor sportive şi care nu are nicio acoperire în regulament”, potrivit comunicatului.

Sursa citată mai menţionează că ANP a scos la concurs 508 posturi vacante, 8 fiind alocate Penitenciarului Aiud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.