Un număr de 339 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Franţa şi Marea Britanie, cu două curse aeriene speciale operate de Tarom, între aceştia fiind studenţi, persoane aflate sub tratament medical, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 18 iunie, au revenit în ţară 151 de cetăţeni români din Republica Franceză şi 188 cetăţeni români din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", a transmis, vineri, MAE.

Printre cetăţenii români care au revenit în ţară din Marea Britanie se regăsesc studenţi, persoane sub tratament medical şi alţi cetăţeni care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective.

Revenirea în ţară a fost asigurată cu două curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Paris-Bucureşti, respectiv Bucureşti-Londra-Bucureşti.

Demersurile autorităţilor române au permis şi revenirea unor cetăţeni rezidenţi în România, respectiv 19 cetăţeni francezi, doi cetăţeni canadieni, un cetăţean tunisian şi un cetăţean american.

De asemenea, cu aceleaşi curse aeriene, pe rutele Bucureşti-Paris, respectiv Bucureşti-Londra, a fost facilitată şi revenirea în ţările de cetăţenie a unor cetăţeni britanici şi cetăţeni francezi care se aflau pe teritoriul României.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.