Un copil de trei luni din judeţul Iaşi a murit în ultima săptămână din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 55. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la debutul epidemiei s-au înregistrat 13.563 de cazuri de rujeolă, în ultimele zile fiind raportate 237 de cazuri nou confirmate în Bucureşti şi în 18 judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNSCBT a anunţat vineri că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania raportate până vineri este 13.563, din care 55 de decese, iar în ultima săptămână s-ai înregistrat un deces, fiind vorba despre un copil de trei luni din Iaşi.

În săptămâna 21 - 25 mai au fost înregistrate 237 de cazuri nou confirmate în 18 judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe cazuri - 63 - fiind înregistrate în judeţul Constanţa, urmat de judeţul Buzău, cu 60 de cazuri.

De asemenea, în judeţul Iaşi în ultima săptămână s-au înregistrat 33 de cazuri de rujeolă, în Bucureşti - 26 de cazuri, în Satu Mare - 16, în Neamţ - nouă cazuri, în Braşov şi Galaţi, câte şase cazuri, în Călăraşi şi Tulcea câte patru cazuri, iar în Dâmboviţa două cazuri. Câte un caz de rujeolă s-a înregistrat în judeţele Argeş, Brăila, Harghita, Olt, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.